Pădurar de la Ocolul Silvic Cărbuneşti, acuzat că a defrişat masiv pădurea Jupâneşti

1147

Constantin Iordache, angajat al Ocolului Silvic Cărbuneşti, este arătat cu degetul de cetăţeni din Jupâneşti pe motiv că i s-ar datora defrişarea ilegală a unei porţiuni însemnate din pădurea comunei. Porţiunea afectată este proprietate privată, spun reclamanţii care subliniază că ar fi apelat la organele de anchetă pentru a stopa furtul de lemne din pădurea lor. Deşi îşi argumentează spusele cu fotografii de la locul faptei, reclamanţii nu sunt suţinuţi în demersul lor de oficialii silvici sau administrativi care spun că nu ştiu de vreo sesizare la adresa tânărului pădurar de loc din Jupâneşti.

Dezastrul din pădurea Jupâneşti este relevat prin fotografiile trimise la Gorjeanul de cei care se declară afectaţi de activitatea ilegală a pădurarului Costeluş Iordache. ,,În judetul Gorj a luat amploare defrişarea masivă a padurilor. În imagini vă prezentăm o mica parte a acţiunilor padurarului Iordache Costeluş, angajat al Ocolului Silvic Târgu-Cărbuneşti. În imagini se pot vedea arbori tăiaţi abuziv într-o padure privată, lucru care este ilegal, pe care apoi îi valorifică în interese personale. Am anunţat mai multe organe abilitate, dar se pare că pentru acestea nu reprezintă niciun interes. Pozele sunt facute în Comuna Jupâneşti, judeţul Gorj. Sperăm ca dumneavoastră să luaţi măsuri şi să arătaţi oamenilor ce se întâmplă în pădurile noastre”, se reclamă, în scris, la Gorjeanul, cei care sesizează protejându-şi identitatea.
014Am încercat să aflăm dacă cele sesizate se confirmă luând legătura cu Ocolul Silvic Cărbuneşti loc unde prestează pădurarul Iordache. De aici, în lipsa şefului de ocol Puiu Vasile, am fost informaţi doar că Iordache prestează la Jupâneşti şi că salariatul nu a avut probleme cu legea. Ni s-a comunicat că acesta nu are reclamaţii la adresa sa şi că la Ocol nu s-au făcut plângeri ca cea ajunsă la Gorjeanul. Şefii lui Iordache nu ştiau astfel ce învinuiri i se aduc sublaternului lor şi dacă acestea sunt sau nu adevărate. Cu siguranţă însă se va ancheta cazul de către Ocolul Silvic Cărbuneşti care este obligat să se autosesizeze. Şefii lui Iordache nu ne-au putut ajuta să luăm legătura chiar cu cel reclamat.

Primarul Guşiţă nu a fost sesizat
018În lipsa unei discuţii directe cu Puiu Vasile, aflat în teren, şi cu Ovidiu Cârstoc, şeful Ocolului Silvic Gorj, care nu a putut fi contactat telefonic, am luat legătura cu primarul comunei Jupâneşti, Petre Guşiţă, care ar fi trebuit să ştie de dezastrul din pădurea comunei. Edilul nu ştia în schimb nimic, nimeni nu sesizase defrişările trasmise presei şi nici nu auzise de vreo reclamaţie la adresa pădurarului Iordache. Primarul ştia doar că 10-20 de hectare de pădure din zonă au fost vândute de un localnic stabilit în capitală către o firmă din Vâlcea care exploatează locul în legalitate. ,,Nu ştiu nimic de vreo sesizare la adresa pădurarului Iordache. Nu ştiu nici ca vreo persoană să ne fi sesizat că i s-a defrişat pădurea”, spune, franc, edilul local care ne promite, în schimb, că verifică dacă sesizarea se confirmă şi la faţa locului, punctul în care pădurea din Jupâneşti ar fi fost ,,bărbierit” de pădurar nefiindu-ne indicat.
ANAMARIA STOICA

6 COMENTARII

  1. acest stefan iordache costelusi este cel mai mare hot de lemne din com jupanesti sat parau boia acesta tai din padurea statului ca un obsedat al banilor vinde pe banda rulanda masina dupe masina la doljeni din padurea statului pe acesta nu il verifica nimeni .OCOLUL SILVIC TG CARBUNESTI il are ca angajat sa distruga padurea statului nu se ia nici o masura cu acesta acest hot.acesta vrea sa puna porumb in padurea statului HOOOOOOTTTTTTTTTTUUUUUUUUUUUUU

  2. ASA ESTE CU ACEST PADURAR IN SAT NU SE MAI POATE ACESTA FURA DIN PADUREA STATULUI MASINA DUPE MASINA ACESTA AR TREBUI SA STEA LA PUSCARIE PENTRU RAUL CE LA FACUT INPREUNA CU TASU SI CUMNATUSU IN ACESTA PADURE CEI DE LA OCOL IL TIN IN BRATE CA CEL MAI CORECT PADURAR DAR ACESTA ESTE CEL MAI MARE HOT DE LEMNE ASA CEVA NUMAI IN ROMANIA SE POATE INTAMPLA HAI FRATILOR SA PLATEASCA PENTRU TOT RAUL CE LA FACUT NU CA PRINDE PE X SAU Y CU O CREACA SI II DA 40 DE MILIOANE AMENDA CA SA SCAPE EL SA SE SPELE PE MANI CA SA FIE CURAT ASA CEVA NU SE POATE JOS HOTU DIN OCOL

  3. bravo lica te sustin uitate si tu unpic la acele poze asa ceva nu se poate trebuia sa faca puscarie nu sa scape bazma curata acest padurar ‘/hot asa continua si acuma si tot nu se ia nici o masura cu el

  4. Cei care au publicat mai sus parerile lor ,sunt adevarate. Sper ca acest COSTELUS STEFAN IORDACHE .sa suporte RIGOLILE LEGII cat mai curand.caci timpul trece favorabil pt.acesta si el OMOARA PADUREA mereu cu firma sorei lui . AJUTOR AJUTOR AJUTOR ,striga padurea ,SALVATI-MA,CA ACEST PADURAR ne v-a omora cu cei care-i aproba sa faca aceste ”RAUTATI ” ! Unde sunt DOAMNE AUTORITATILE SI LEGEA ?????????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here