Păduchii s-au înmulţit la Şcoala Padeş, dar Pora contestă amenda DSP

330

Focarul de pediculoză de la Şcoala Gimnazială Padeş nu s-a stins, deşi cei opt elevi depistaţi cu păduchi, după controlul inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică(DSP) Gorj, au intrat pe mâna medicilor din localitate. Acum alte cazuri sunt semnalate în unitatea de învăţământ condusă de directorul PDL, Cristian Pora, dar şefului instituţiei îi arde de reclamaţii. Acesta a anunţat că va contesta amenda DSP, de 10.000 de lei, pe motiv că inspectorii care au călcat în şcoala condusă de el nu era în legalitate.

Faţă de incidentul semnalat în prima săptămână a lunii martie, nestingerea focarului de la şcoala Padeş este semnalată acum DSP de directorul Pora, cumnatul primarului localităţii, Mihai Troacă. Acesta anunţă DSP că mai sunt păduchi în şcoală, în paralel cu intenţia sa de a contesta amenda de 10.000 de lei primită pentru focarul de pediculoză pentru care nu a luat măsuri în localitate.
scoala_padesPora intenţionează astfel, pentru a nu achita amenda, să se lege de faptul că inspectorii DSP Gorj nu s-ar fi legitimat, deşi în şcoală a avut loc o răfuială în toată regula cu autorităţile locale, şi că aceştia nu ar fi în legalitate, neavând legitimaţii vizate corespunzător conform ordinelor de la Ministerul Sănătăţii. Deja Pora a cerut aceste documente DSP, mizând pe faptul că inspectorii nu ar fi fost evaluaţi o dată la trei ani, pentru a le folosi apoi împotriva instituţiei care l-a amendat pe bună dreptate.
De altfel, Pora a scăpat deja de sancţiunile Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în ciuda faptului că toate cele sesizate de părinţii elevilor, atât legat de pediculoză, cât şi de condiţiile inumane asigurate pentru şcolarii puşi să utilizeze nişte toalete infecte, s-au confirmat.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. Pai si de unde stia Pora de aceste prevederi? Cineva din DSP a dat informatiile.. Boeriu doarme? De ce nu cerceteaza sa vada cine ii saboteaza institutia?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here