Pacientul Costoiu, candidatul oficial al PSD Gorj la Senat

223

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv Judeţean al PSD Gorj, desfăşurată ieri, ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, a fost desemnat drept candidatul PSD Gorj la Colegiul 2 Senat. Desemnarea lui Costoiu a fost supusă la vot, prin ridicare de mână. În jur de patru social-democraţi au dorit să candideze însă pentru alegerile parţiale. Costoiu nu a participat la şedinţă pe motiv că s-ar fi aflat internat în spital.

La şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al PSD Gorj au participat o parte din membrii acestui organism, plus partenerii de alianţă de la UNPR şi PC. S-au discutat probleme tehnice legate de pregătirea campaniei electorale, în timp ce unul din punctele distincte de pe ordinea de zi s-a referit la desemnarea candidatului PSD Gorj pe Colegiul 2 la funcţia de senator. S-a nominalizat Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării, pentru funcţie, candidatura sa fiind votată prin ridicarea mâinii. Participanţii au întrebat unde este Mihnea Costoiu, şi li s-a spus de către liderii partidului că este internat în spital fiind bolnav.

Cotojman şi Mazilu, contracandidaţi
Primul partid care şi-a anunţat candidatul a fost PDL Gorj, membrii organizaţiei alegându-l pe primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, drept candidat pentru funcţia de senator pe Colegiul 2, urmând apoi PNL Gorj, care a desemnat tot un primar drept candidat, în persoana edilului oraşului Târgu-Cărbuneşti, Mihai Mazilu.
Postul de senator pe Colegiul 2 a rămas liber după ce social-democratul Toni Greblă, care a ocupat această funcţie, a fost numit judecător la Curtea Constituţională a României.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here