Pacienţii Spitalului Novaci vor simţi spiritul sărbătorilor de iarnă

115

IMG_3126În prag de sărbători, conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci se pregăteşte pentru a le oferi pacienţilor o atmosferă specifică acestei perioade a anului. Bolnavii vor avea parte de un meniu festiv, dar şi de un pom de iarnă, care se împodobeşte pentru ei.

În general, în preajma sărbătorilor oamenii evită să se interneze, preferând să petreacă acele zile în mijlocul familiei. Totuşi, când se impune spitalizarea, bolnavii nu au de ales şi rămân pe patul de spital. Pentru cei care se vor afla internaţi pe parcursul sărbătorilor de iarnă la Spitalul Orăşenesc Novaci, spiritul specific acestei perioade va fi simţit din plin. Acest fapt se datorează conducerii unităţii spitaliceşti, care an de an nu uită să le ofere pacienţilor măcar puţin din bucuria spiritului sărbătorilor. „Din experienţa anilor trecuţi, de Sărbători nu mai sunt chiar aşa mulţi pacienţi internaţi, deoarece oamenii preferă să stea acasă, cu familia, şi să se trateze la sfatul medicului, doar în căminul propriu, dacă este posibil. De sărbători nimeni nu-şi doreşte să fie într-un spital. Totuşi, pentru cei care vor fi internaţi la noi în acele zile speciale facem un meniu special de sărbători, bineînţeles pe regimuri; acolo unde pacienţii au diagnostice pe general e un meniu, iar la cei care le au pe regimuri au un altul. Oricum, toţi vor beneficia de meniuri îmbunătăţite, festive, de Crăciun şi de Revelion”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Brad împodobit şi lumini ornamentale, pentru pacienţi

Pacienţii Spitalului Orăşenesc Novaci vor avea parte nu doar de un meniu festiv, ci şi de o atmosferă specifică sărbătorilor. „Le facem pacienţilor noştri şi un pom de iarnă, conform tradiţiei. Ne pregătim de sărbători aşa cum se cuvine. Noi avem din anii trecuţi instalaţiile şi tot ce ne trebuie pentru a împodobi bradul, dar şi spitalul; acum doar le montăm, nu mai cheltuim bani pentru achiziţionarea lor”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Astfel, pacienţii care vor fi nevoiţi să stea în spital de sărbători, vor avea parte de un meniu festiv, un pom de iarnă şi, pe cât posibil, de o atmosferă caldă, chiar dacă nimic nu se compară cu căldura familiei. Trebuie menţionat faptul că la Spitalul Orăşenesc Novaci meniul zilnic, obişnuit, al pacienţilor include preparate din carne şi desert, acesta fiind preparat chiar în bucătăria unităţii spitaliceşti. Astfel, la acest spital sunt asigurate condiţii bune pentru pacienţi nu doar de sărbători, ci zi de zi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here