Pacienţii Spitalului Motru nu sunt afectaţi de căldură

126

pacientiÎn această perioadă, la Spitalul Municipal Motru sunt internaţi destul de mulţi bolnavi. Deşi zilele caniculare au creat disconfort gorjenilor, oamenii internaţi la unitatea spitalicească motreană au reuşit să suporte cu bine căldura, după cum susţine conducerea spitalului. În mai toate spitalele din judeţul nostru numărul pacienţilor este mic, în această perioadă. Totuşi, la Spitalul Municipal Motru sunt suficient de mulţi pacienţi.

„Avem pacienţi şi ne facem contractul. Aceştia au suportat cu bine căldura, chiar dacă nu avem aparate de aer condiţionat în saloane”, confirmă Camelia Khraibani, managerul Spitalului Municipal Motru. În această săptămână la spitalul din Motru sunt şi patru bebeluşi. Saloanele pentru aceştia sunt însă poziţionate foarte bine, astfel încât atmosfera din ele este chiar plăcută. „Avem patru nou-născuţi. La ei nu este cald, pentru că saloanele sunt poziţionate mai la umbră”, explică directoarea Spitalului Municipal Motru.

Motrenii ştiu să seferească de caniculă

Potrivit managerului Camelia Khraibani, la unitatea pe care o conduce nu au fost aduşi pacienţi cu afecţiuni cauzate de caniculă. „Cred că lumea s-a adaptat; mediatizarea a contat foarte mult şi oamenii ştiu cum să se ferească de caniculă. Am văzut pe stradă persoane purtând pălării şi având sticle cu apă în mână, ceea ce înseamnă că îşi iau măsurile minime de evitare a problemelor pe timp de caniculă. De aceea nu sunt cazuri de pacienţi afectaţi de caniculă, aşa cum erau în alţi ani”, spune Camelia Khraibani, managerul Spitalului Municipal Motru. Zilnic, unităţile spitaliceşti din judeţul nostru trebuie să raporteze la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj situaţia cazurilor persoanelor afectate de căldură, pe ziua anterioară. Spitalul din Motru nu a raportat niciun astfel de caz, pentru că nu a existat.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here