Pacienţii Spitalului de Pneumoftiziologie, feriţi de disconfortul lucrărilor de modernizare

384

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu este în plin şantier. Se lucrează de zor la înlocuirea tâmplăriei interioare şi, totodată, se derulează procedura de achiziţie a lucrărilor de reparaţii curente, pentru care unitatea spitalicească a primit fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj. Conducerea spitalului a optimizat repartiţia pacienţilor pe saloane, astfel încât bolnavii să nu simtă disconfort din cauza lucrărilor.

La ora actuală sunt internaţi aproximativ 150 de pacienţi la Spitalul de Pneumoftiziologie, unitatea avânt 178 de paturi contractate, dintr-un total de 226 de paturi aflate în structura sa. Pentru că lucrările de înlocuire a tâmplăriei sunt în plină desfăşurare, conducerea spitalului şi-a luat măsuri pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit. „Am optimizat repartiţia pacienţilor pe saloane, astfel încât aceştia să nu simtă disconfortul cauzat de lucrările derulate. Suntem în plin proces de înlocuire a tâmplăriei interioare a spitalului, la care nu s-a intervenit din 1941 – de când s-a construit spitalul. Acum se montează uşi din PVC cu geam termopan”, a confirmat Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, din comuna Runcu.

Investiţii importante, susţinute de CJ
Consiliul Judeţean Gorj a mai aprobat, pentru Spitalul de Pneumoftiziologie, suma de 950.000 de lei pentru reparaţii curente reabilitare spital, ceea ce presupune lucrări de finisaje interioare, constând în: reparaţii tencuieli interioare la pereţi şi tavane, gletuieli; zugrăveli lavabile interioare; montat faianţă în dreptul lavoarelor existente în saloane, săli tratament, cabinete medicale; montat tapet din PVC, antistatic, antibacteriologic, la pereţi (holuri, laboratoare, săli de tratament, radiologie şi altele); şape autonivelatoare, montat pardoseli din PVC, antistatic, antibacteriologic, în saloane, cabinete medicale, săli de tratament, încăperi tehnice, oficii, laboratoare şi radiologie; montat mână curentă protecţie pereţi în saloane, holuri, cabinete medicale, săli de tratament, săli de mese, laborator explorări funcţionale şi radiologie.

Două milioane de lei de la MS şi CJ
Pe lângă investiţiile aflate în derulare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a mai primit, recent, încă 2.000.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean. Cum vor fi utilizaţi aceşti bani a explicat Ion Ciochină, managerul spitalului: „Cu jumătate din sumă, respectiv 10 miliarde 210 milioane lei vechi vom face dotarea cu echipamente medicale, noi solicitând banii conform art. 190 din Legea 95 din subvenţii de stat de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean; ni s-a aprobat 918.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi 103.000  de lei de la Consiliul Judeţean. Din aceşti bani se achiziţionează: sistem de radiologie digital cu arhivare şi vizualizare imagini, spirometru, analizor automat biochimie, staţie sterilizare autoclav, hotă flux laminar, analizor automat hematologie, aparat electroterapie, aparat magnetoterapie, aparat ultrasunet şi aparat microunde. Pentru reparaţii capitale, am solicitat 975.000 de lei, adică 926.000 de la Minister şi 49.000 de la Consiliul Judeţean. Cu aceşti bani înlocuim acoperişul spitalului”.
Managerul Ion Ciochină spune că, după realizarea acestor investiţii, Spitalul de Pneumoftiziologie va fi complet modernizat şi dotat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here