Pacienții COVID asimptomatici, externați după 10 zile

587

Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea a 14 zile. În schimb, pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără izolare acasă.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat propunerea Comisiei de management clinic și epidemiologic al infecției COVID a Ministerului Sănătății privind modificarea criteriilor de externare pentru pacienții cu afecțiunea COVID-19.
Astfel, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor fi internați în spitale de faza 2 sau suport. Aceștia vor putea fi externați după minimum 10 zile de internare în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore. Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare.
Pacienții simptomatici cu forme medii sau severe vor rămâne în spitale faza 1 sau 2 care au în structură secții de terapie intensivă sau în spitale suport, în cazul în care spitalele de fază 1 sau 2 nu au secții de terapie intensivă.
Internarea trebuie să dureze cel puțin 14 zile de la debutul simptomelor, lipsa febrei pentru cel puțin 72 ore și ameliorarea simptomatologiei.
După externare, monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină.
Pentru pacienții care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de către Direcția de Sănătate Publică.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here