Pacientă din Târgu-Jiu, tratată cu maximă superficialitate la SJU! Rezultatul radiografiei făcute femeii nu spune NIMIC

1462

O târgujiancă în vârstă de 63 de ani și-a făcut, miercuri, o radiografie la mâini, în cabinetul de radiologie al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Pacienta, care susține că nu a mai apelat la medici de foarte mult timp, a fost șocată când, după ce a așteptat trei ore la ușa cabinetului și i s-a făcut examinarea fără protecție, a primit un rezultat în bătaie de joc. Femeia, care a fost pusă să aștepte încă o oră după rezultat, arată ce i-a scris medicul specialist radiolog pe buletinul eliberat, adică următoarele: “aspect radiologic osos corespunzător vârstei”. Rezultatul semnat și parafat de dr.Mitrulescu Păișeanu Ioana de la SJU a uimit atât medicul ortoped, care trimisese pacienta la raze, cât și medicul de familie al bolnavei.

Mariana Todorovic, de 63 de ani, a fost trimisă la Radiologia SJU de medicul ortoped, după ce aceasta a fost diagnosticată cu artroză și osteoporoză, iar specialistul avea nevoie de raze pentru bolnavă pentru a-i prescrie un nou tratament. Femeia s-a prezentat cu trimitere de la medicul de familie la SJU, în ambulatoriul spitalului, mai exact, la Cabinetul de Radiologie. Asta, miercuri dimineața.

Trei ore, pentru nici 5 minute!
Pentru că la ușa cabinetului mai erau și alți pacienți, aceasta a așteptat trei ore la coadă pentru a i se face un control, care a durat mai puțin de cinci minute. Mai exact, pacientei i s-au radiografiat ambele mâini, fără protecție spune aceasta, deși asistenta s-a îndepărtat de aparatul cu care s-au făcut razele. Pacienta a fost obligată apoi să părăsească cabinetul, după ce i s-a spus că abia după o oră va primi rezultatul. Aceasta s-a supus solicitării, iar, după o oră a primit buletinul radiologic nr. 1796 și filmul făcut celor două mâini, fără ca acesta să fie introdus măcar într-un plic.

Diagnostic, în cinci cuvinte
Pacienta a încercat imediat să citească indicațiile scrise pe buletinul radiologic de medicul specialist, Mitrulescu Păișeanu Ioana, ca să vadă, cu uimire, că doctorița s-a zgârcit și la pasta din pix, scriind pe hârtia eliberată doar cinci cuvinte: “Aspect radiologic osos corespunzător vârstei”. Asta deși pacienta, potrivit ortopedului, are oase ale mâinilor mâncate de bolile reumatice de care suferă. “Îmi venea să râd și să plâng în același timp, când am văzut ce mi-a scris doctorița pe foaie, asta în condițiile în care în cabinet am văzut doar o persoană, bănuiesc asistenta. Am fost revoltată, deoarece nu mă așteptam la atâta indiferență într-un spital de stat, la nepăsarea personalului și la lipsa de profesionalism a celor plătiți din bani publici. M-am dus cu rezultatul acesta sărac la medicul ortoped și chiar mi s-a lipit buletinul radiologic de filmul pe care l-am primit neprotejat. Ortopedul a avut aceeași reacție ca și mine și a râs în momentul în care a văzut cele scrise în buletin. S-a uitat pe film și mi-a comunicat că am artroză, osteoporoză și necesit tratament pentru aproape o lună de zile și mi-a indicat să fac injecții în articulații. Deci aveam probleme de sănătate pe care radiologul le-a ignorat total, nedorind să-mi scrie măcar diagnosticul corect în buletinul radiologic. Este o mare bătaie de joc. Medicul de familie a râs pur și simplu, când a văzut rezultatul”, a menționat, revoltată, Mariana Todorovic.

Oprobiu public pentru doctoriță!
Pacienta spune că poate compara serviciile medicale românești cu cele din Italia, deoarece în Peninsulă a avut ocazia să i se facă o serie întreagă de analize și radiografii, fără să aibă parte de astfel de surprize neplăcute. ”Vă pot arăta ce rezultate am primit de la o clinică din Italia, după o radiografie similară, și puteți compara, ce mi s-a scris acolo în buletinul de observație cu nouă ani în urmă și ce mi s-a scris la Târgu-Jiu, recent”, a menționat, dezamăgită, femeia. Aceasta nu intenționează să-i facă vreo plângere doctoriței, deși spune că ar merita acest lucru, măcar pentru ca alți pacienți să nu ajungă în aceeași situație, dar consideră că respectiva își merită măcar oprobiul public pentru cele scrise în buletinul radiologic.
Deși am vrut să solicităm un punct de vedere al managerului SJU în legătură cu incidentul reclamat de femeie, Gheorghe Capotă nu a răspuns la telefon.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here