Pachete cu alimente pentru nevoiaşi

108

Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie – octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române. Acţiunea a fost organizată împreună cu Fundaţia Internaţională Carrefour şi Carrefour România iar între judeţele participante s-a aflat şi judeţul nostru.

15.800 de familii sărace din mai multe judeţe din ţară prin care şi judeţul Gorj au primit pachete cu alimente greu perisabile: conserve din carne, pateuri, orez, zahăr, ulei, făină, mălai, fasole uscată, bulion, paste făinoase şi biscuiţi. Un ajutor care potrivit organizatorilor este unul vital pentru acest gen de familii.
Valoarea totală a proiectului a fost de 200.000 de euro, din care Fundaţia Internaţională Carrefour şi Carrefour România au contribuit cu 150.000 de euro şi Crucea Roşie Română cu 50.000 de euro. Au fost distribuite 189.600 kg de alimente de bază familiilor nevoiaşe. „Carrefour România şi Crucea Roşie au un scop comun: luptăm pentru o viaţă mai bună, o lume fără foame. Acest crez se regăseşte în toate acţiunile Carrefour, încă din 2001, de la intrarea pe piaţa din România. Proiectele noastre au beneficii reale, cuantificabile, iar prin implicarea Fundaţiei Internaţionale Carrefour impactul este cu atât mai mare. Donarea unui pachet de făină sau a unei conserve poate părea un lucru lipsit de importanţă pentru majoritatea oamenilor. Pentru miile de familii din România aflate în pragul sărăciei, acest ajutor primit devine vital în condiţiile unei economii precare şi a unei rate a şomajului îngrijorătoare”, a declarat Andreea Mihai, director marketing la Carrefour România.

Alimente, colectate prin magazine
În prezent, proiectul ”Banca de Alimente” se implementează în 24 de hipermarketuri Carrefour din ţară. Alimentele colectate în aceste judeţe sunt distribuite şi în celelalte localităţi din ţară către persoanele nevoiaşe. Până în luna ianuarie 2013, prin magazinele Carrefour au fost strânse 159.653 kg de alimente pentru proiectul ”Banca de Alimente” a Crucii Roşii Române.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here