Pacea lui Ciurel: Lideri de sindicat din CEO, în subordinea lui Ruşeţ şi plata cotizaţiilor

361

Liderii de sindicat din CEO au fost chemaţi, la finalul săptămânii trecute, la sediul companiei de la Târgu-Jiu, pentru a îngropa securea războiului început cu administraţia, înainte de semnarea Contractului Colectiv de Muncă pe 2015. Managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, a demonstrat că poate ceda la rândul său în faţa sindicaliştilor, promiţându-le că le va vira în conturi cotizaţiile pentru sindicate şi le va reda salariile şi facilităţile avute înainte de discuţii. Liderii de sindicat din Motru sunt singurii care au lipsit de la împăcarea cu Ciurel, refuzându-i mâna întinsă de către acesta. Au pierdut însă fostele salarii de inspectori sociali, zece dintre participanţi fiind însă încadraţi deja inspectori de departament. Cei zece sunt astfel în subordinea lui Ion Ruşeţ.

Tensiunile din CEO, greva foamei şi înjurăturile dintre liderii de sindicat şi conducerea structurii energetice au fost şterse cu buretele, la finalul săptămânii trecute. Asta după ce liderii de sindicat au fost chemaţi la conducerea CEO, unde li s-a comunicat că se doreşte pace şi prietenie în structura energetică pentru implementarea noului CCM şi stabilirea, fără patos, a listelor cu viitorii disponibilizaţi. Pentru a le arăta generozitatea sa şi faptul că a îngropat deocamdată securea războiului, Ciurel i-a anunţat pe cei prezenţi că le vor fi virate, cu bunăvoinţa administraţiei, cotizaţiile în conturile sindicatelor, dar şi liderii care acceptă vor fi încadraţi în fostele posturi de inspectori sociali, acum cu o denumire schimbată. O parte a liderilor au devenit astfel inspectori de departament, ajungând iar în subordinea lui Ion Ruşeţ, fost lider sindical la Mătăsari. Cei din Motru au fost singurii care au refuzat întâlnirea, neparticipând la parafarea păcii cu administraţia. Nu au acceptat să bată palma cu conducerea nici Constantin Mitrescu şi Dumitru Pârvulescu, de la FNME şi nici Constantin Creţan.

Lideri ai FNME, la întâlnirea de la CEO
Unii lideri ai FNME au fost totuşi şi ei la întâlnirea cu administraţia, chiar şi lor promiţându-li-se restituirea cotizaţiilor, asta deşi aceştia au un proces cu CEO pentru virarea banilor pentru sindicate. Există astfel posibilitatea ca FNME să renunţe la proces, deşi liderii, Mitrescu şi Pârvulescu, au declarat de mai multe ori că nu au încredere în Ciurel. Uimitor însă, Gheorghe Etăgan, secretar la FNME, a acceptat să intre în subordinea lui Ruşeţ, ca şi Marin Golea, căruia i se subordonează doar 140 de sindicalişti la Rovinari.

Liderii SMEO, cu funcţii în Departament
Gabriel Bălăceanu, lider în cadrul SMEO, ar fi primit chiar o funcţie de conducere în Departamentul lui Ion Ruşeţ. De altfel, a intrat în subordinea lui Ruşeţ şi Gabriel Căldăruşe, şeful SMEO.
Liderii Univers au acceptat şi ei o împăcare cu administraţia, Nanu Mic Aurel, Eugen Iovan, Adrian Marciuc, Mămăligă şi Ciortan devenind inspectori în departamentul lui Ion Ruşeţ. Dobrogeanu de la ELCFU, acuzat că are puţini sindicalişti, a devenit şi el inspector de departament, acesta fiind unul dintre cei zece care au semnat acordul ilegal.

Şapte lideri nu au vrut niciun compromis!
Ion Dumitru de la Viitorul Nostru Oltenia, Nicu Roşca de la Sindicatul Liber al Carierei Roşiuţa, Nicolae Bădiţa şi Nicu Bunoaica de la UMC Lupoaia şi Constantin Creţan nu au acceptat înţelegerea cu conducerea CEO. Au refuzat oferta lui Ciurel şi cei de la FNME, adică Dumitru Pârvulescu, Constantin Mitrescu şi Croitoru Nicuşor.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here