Păcălici cu reacţie întârziată

274

Pentru a patra ediţie consecutiv, orientariştii sportivi au reuşit să păcălească vremea şi vremurile. Deşi se anunţase o vreme de să nu-ţi laşi nici câinele afară, Mama Natură i-a ajutat pe organizatori – Palatul Copiilor din Târgu-Jiu – să desfăşoare în bune condiţii concursul “CUPA PĂCĂLELILOR – 2014”.

DSC_5273Organizată ca pacaleală tocmai în ziua de 5 aprilie, competiţia a adunat la start peste 130 de concurenti din Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Jiu şi Baia de Fier.  Categoriile de concurs au fost diferenţiate pe începători şi avansaţi. Astfel, atât la masculin, cât şi la feminin, au luat startul sportivi din categoria 8, 10, 12, 14, 16 şi 18 ani la care s-au adăugat categoriile Open şi Family. Pentru prima dată în sud-vest-ul ţării s-a dat startul şi la categoria velo-orientare pe biciclete all terain.
Concursul a început la ora 10.00 cu sedinţa tehnică în zona de “izolare”, iar fetele au deschis ediţia plecând în cursă la 10.30. Conform regulamentelor competiţionale, pentru această ramură sportivă, concurenţii au intrat în focul luptei la interval de câte un minut, ultimul luând startul la 12.30.
În funcţie de categorie şi de nivelul de pregătire, sportivii au avut de parcus un traseu între 1–3,5 kilometri, care a inclus până la 18 posturi de control. Ca să fie în spiritul concursului, organizatorii le-au pregătit invitaţilor între 2 şi 5 posturi de control false, asta ca păcăleala să fie pe măsură. Clasamentele au evidenţiat cine pe cine a reuşit să păcălească, o mare parte dintre concurenţi plecând acasă  cu medalii lucrate manual, diplome şi premii.
Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj, Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu şi Clubul Eco Sport Râmnicu-Vâlcea.
G.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here