Ovidiu Sichitiu, un tânăr boxer care promite mult

413
geica+sichitiuOvidiu Sichitiu are 17 ani este elev în clasa a XI-a la Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbeşti-Jiu şi din luna februarie a acestui an activează ca pugilist la Clubul Sportiv Şcolar Târgu-Jiu.

Acesta este antrenat de către Ninel Geică, fost boxer, în prezent renumit antrenor. Geică este mândră de noul său elev, care i-a adus şi prima medalie de la noul său loc de muncă, CSŞ Târgu-Jiu. Antrenorul este la acest club, al cărui director este Lucian Lixandru, din data de 1 septembrie. Sichitiu a obţinut săptămâna trecută la Craiova medalia de argint la categoria +91 kg, în grupa de vârstă 16-17 ani. La Concursul Naţional de Toamnă la Box Tineret, au participat majoritatea cluburilor din ţară, însă Ninel Geică şi elevul său, Ovidiu Vasile Sichitiu s-au detaşat cu rezultate obţinute.

A refuzat o carieră în rugby
Băiat simplu, tânărul pugilist face naveta de două ori pe zi, dimineaţa pentru a merge la liceu, iar apoi în sala de antrenament de la Bumbeşti-Jiu. Ovidiu a moştenit pasiunea pentru sport de la tatăl său, fost fotbalist. De 7 luni încoace, Ovidiu Sichitiu a făcut progrese extraordinare în acest sport. „El a progresat în câteva luni, cât au făcut alţii în trei ani. Şi estimez că în doi ani, el va fi unul dintre cei mai buni pe ţară la categoria sa”, ne-a declarat antrenorul Geică. Ovidiu a făcut o perioadă de timp lupte, iar, mai apoi, o delegaţie venită de la Iaşi i-a propus cooptarea într-o echipă de rugby, însă tânărul n-a acceptat în favoarea boxului. Relaţia sa cu antrenorul este una ca între copil-părinte, Ninel Geică, fiindu-i şi un bun sfătuitor şi ajutor de preţ, nu numai în domeniul sportiv. În puţinul timp liber care îi mai rămâne, Ovidiu Sichitiu preferă să-şi ajute părinţii în gospodărie, la munci agricole, decât să iasă cu prietenii la distracţii.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here