Ovidiu Popescu vrea să se odihnească la Paris, indiferent de costuri

119

Ovidiu popescu 14Directorul Centrului Municipal de Cultură ,,Constantin Brâncuşi”, Ovidiu Popescu, gafează în încercarea de a-şi acoperi propriile greşeli. După ce s-a dat în stambă cu plecarea la Paris, şi a percutat cu explicaţii ,,pe lângă” într-o conferinţă de presă maraton, Popescu a cerut clemenţă ziariştilor care l-au asaltat, în final, cu întrebări referitoare la evenimentul pe care vrea să îl desfăşoare dincolo de graniţele ţării, într-o confortabilă linişte.

Popescu a anunţat în mod şocant că este obosit, deşi era ora 10.50, apelând la aceiaşi oboseală care îl ţine permanent departe de operativele şefului său direct, Florin Cârciumaru.

Directorul Centrului Brâncuşi nu s-a obişnuit încă cu propriul statut. Cam aşa se scuza nu demult Ovidiu Popescu când susţinea că a fost întrebat ,,off the record”, lucru neadevărat de altfel, de evenimentul pe care are de gând să îl realizeze la Paris, evident, pe bani publici. Spune, de data aceasta, că banii pe care îi anunţa în urmă cu o săptămână ar putea fi şi mai mulţi, adică peste 200 de milioane de lei vechi, convins fiind, probabil, că primarul Florin Cârciumaru îi mănâncă din palmă şi îi acceptă cu lejeritate această cheltuială nejustificată. Părând rupt de realitate, şi făcându-se că nu ştie nimic de problemele financiare pe care le are Primăria Târgu-Jiu, lipsită de lichidităţi la început de an şi foarte îndatorată, Popescu o dă înainte cu Parisul. Spune chiar că va supune proiectul în dezbatere publică deoarece el vrea să mute ,,centrul de greutate al acţiunilor culturale Brâncuşi în afara graniţelor ţării”. Ne întrebăm astfel dacă nu a greşit cumva Popescu concursul la care s-a prezentat, intenţiile sale recomandându-l mai mult pentru activităţi de lobby undeva pe la Ministerul Culturii sau de ce nu pe la Ambasada României. Îi transmitem însă una dintre scrisorile primite la Gorjeanul şi la Primăria Târgu-Jiu, în legătură cu intenţiile sale de a se relaxa împreună cu subalternii săi pe la Paris. Îi transmitem, de asemenea, directorului Centrului Brâncuşi că a cheltuit nejustificat de mulţi bani pentru salariile celor 3 angajaţi ai instituţiei, pentru acţiunile realizate, aproape un miliard de lei vechi, în 2011 şi că doar două luni banii au ajuns şi la restul de 9 salariaţi pe care şi i-a preluat din octombrie. Centrul Brâncuşi are 12 salariaţi acum, iar anul trecut pentru trei s-au cheltuit aproape 1 miliard de lei vechi, câte se va cheltui pentru 12, la finalul lui 2012? Aşteptăm răspunsul la viitoarea conferinţă de presă pe care ne-a promis-o deja Popescu. Asta dacă nu va fi la fel de obosit.

Anamaria Stoica

Domnule Primar,

În data de 31 Ianuarie 2012 cotidianul Gorjeanul a publicat un articol prin care se arată ca există un proiect secret al lui Ovidiu Popescu pentru a pleca la Paris pe banii Primăriei. Vă rugăm să luaţi în calcul această scrisoare ca pe un protest la intenţiile acestui domn. În primul rând Centrul Brâncuşi este o instituţie finanţată din banii populaţiei din Târgu-Jiu şi nu este permis în astfel de condiţii ca salariaţii să meargă la Paris. Dacă totuşi doresc să meargă organizat au la îndemână posibilitatea să obţină sponsorizări. Considerăm că este de ajuns faptul că primăria i-a dat(n.r Ovidiu Popescu) spaţiu comercial pentru Surprizerie,, spaţiu pentru Fundaţia Seakespeare şi serviciu pe bani publici. De când într-o instituţie publică proiectele sunt secrete? aşa cum declară Popescu. Sunt probleme mult mai importante ce pot fi rezolvate la nivelul municipiului decât să meargă Popescu la Paris. În cazul în care veţi aproba să fie plătită deplasarea din bani publici vom acţiona în instanţă primăria şi vom solicita să plătească personal cel care decide acest lucru. În speranţa ca veţi conştientiza că o astfel de decizie este o gafă imensă, vă mulţumim!

Marius I

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here