Oseminte descoperite în timpul lucrărilor la Calea Eroilor! Poliția sesizată

4587

În timpul săpăturilor realizate în cursul lucrărilor de reabilitare ale Căii Eroilor din Târgu Jiu, lucrătorii firmei de construcții au depistat oseminte, asta mai ales în zona bisericii aflate pe axă.

În cauză a fost anunțată poliția dar problema a fost preluată de Direcția de Cultură și Patrimoniu Cultural Gorj, anunță IPJ Gorj, la cererea Gorjeanul.

,,Osemintele au fost depistate luni, IPJ nu a constituit vreun dosar de cercetare deoarece se certifică faptul că în zona bisericii de pe Calea Eroilor a existat un cimitir. Situația este de competența Direcției de Cultură”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Există posibilitatea ca firma de construcții să continue lucrările având, de acum înainte, în echipă un salariat al Muzeului Județean Gorj. În ce privește resturile osoase, după ce se clarifică proveniență acestora, ele vor fi reînhumate, cu siguranță, după o slujbă specială ce va fi oficiată de reprezentanții bisericii, în apropierea cărora ele au fost depistate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here