Oscilaţiile de temperatură, resimţite de organism

345

În ultimele zile a crescut numărul persoanelor care au acuzat stări de slăbiciune şi oboseală, resimţite în tot corpul. Specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj spun că aceste stări sunt cauzate de oscilaţiile de temperatură şi modificările bruşte ale stării vremii.

După o perioadă în care canicula pusese stăpânire pe zona noastră, vremea s-a schimbat brusc, temperaturile au scăzut simţitor, iar ploile s-au instalat ca în plină toamnă. Pentru organismul uman toate aceste schimbări bruşte sunt destul de greu de tolerat. Tocmai de aceea, tot mai multe persoane au ajuns la medic, în ultimele zile. Specialiştii în sănătate publică spun că „vremea poate provoca modificări de comportament, precum stări de somnolenţă, apatie, iritabilitate, migrene, ameţeli sau lipsă de concentrare, acestea fiind de obicei asociate asteniei de primăvară. Aceasta apare în urma efortului de adaptare al organismului la variaţiile de temperatură, din cauza carenţelor de vitamine şi oligoelemente, ce au drept consecinţă scăderea imunităţii şi creşterea susceptibilităţii emoţionale”. Simptomele prezentate de pacienţi sunt asemănătoare cu cele ale asteniei. Sunt recomandate exerciţii fizice în aer liber, deoarece relaxează atât corpul, cât şi mintea. Pentru a combate starea de moleşeală şi oboseală este recomandat consumul de cât mai multe fructe şi legume proaspete, bogate în vitaminele A, B, C, D sau E şi minerale, precum fier, calciu, magneziu şi potasiu.
Acestea oferă energie şi menţin organismul sănătos. Somnul este un remediu ideal pentru a combate astenia, fiind indicate 7-8 ore de somn.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here