Ortopedia Târgu-Jiu, la ceas de bilanţ

1136

La sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 11 decembrie 2015, s-a făcut bilanţul activităţii din acest an a Secţiei Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu. Medicul şef Bogdan Niculescu a prezentat realizările secţiei şi obiectivele pentru viitor, dar a vorbit şi despre cei care au susţinut dezvoltarea Ortopediei, oferindu-le diplome pentru implicarea de care au dat dovadă. La eveniment au participat reprezentanţii autorităţilor judeţene, conducerea spitalului, medici, asitenţii şi colaboratori ai medicului Bogdan Niculescu.

Finalul de an este momentul oportun pentru prezentarea unui bilanţ. La fel a bilant ortopedie site (1)considerat şi medicul şef Secţie Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. De la ultimul bilanţ, făcut de dr. Bogdan Niculescu în 2013 – când conducea Compartimentul Ortopedie de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti, lucrurile au evoluat. Finanţarea a fost suplimentată, astfel că numărul persoanelor care au beneficiat de proteze de şold sau genunchi a crescut. De altfel, Secţia Ortopedie bilant ortopedie– Traumatologie din cadrul SJU Târgu-Jiu a beneficiat şi de investiţii, o parte dintre ele fiind posibile graţie sponsorizărilor obţinute de medicul şef Bogdan Niculescu, altele – aparatură medicală – având finanţare de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Gorj. „Le mulţumesc şi pe această cale celor care ne-au sprijinit în acest an şi aici vreau să-i menţionez pe: preşedintele Consiliului Judeţean – Ion Călinoiu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu – Tiberiu Tătaru, preşedintele Casei bilant ortopedie (1)Judeţene de Asigurări de Sănătate – Daniel Bondoc, directorul Petrom – Ionel Gârdu, care ne-a ajutat să îmbunătăţim confortul hotelier al pacienţilor; Minel Cinciulescu – directorul tipografiei de la Târgu-Jiu; le mulţumesc, de asemenea, profesorului Jenel Marian Pătraşcu şi medicului Sorin Florescu de la Timişoara, dar şi domnilor: Constantin Rusta, Adrian Dăianu şi Sorin Niculescu pentru sponsorizarea făcută secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, constând într-un sistem unic, digital, de alertă la patul pacientului”, a mărturisit Bogdan Niculescu, medic şef Secţie Ortopedie Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Cei care s-au implicat în dezvoltarea şi dotarea Secţiei Ortopedie-Traumatologie au bilant ortopedie (2)primit diplome, în semn de mulţumire din partea echipei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestei secţii. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că: „meritul pentru realizările Ortopediei îi revine medicului Bogdan Niculescu, care a dat dovadă de profesionalism şi implicare, rezultatele vorbind de la sine”.

Ortopedia Târgu-Jiu, în cifre
În acest an, la Secţia Ortopedie – Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au fost 2.100 internări şi 450 de pacienţi cu internare de zi, alţi bilant ortopedie (4)7.500 fiind trataţi în ambulatoriu.
Numărul total al intervenţiilor chirurgicale realizate în acest an a ajuns la 1.300, din care 100 au fost proteze de şold, 12 proteze de genunchi, 800 de fracturi şi 150 de intervenţii artroscopice.
Trebuie precizat faptul că înclusiv în ziua bilanţului, medicul şef  Bogdan Niculescu a realizat două operaţii de ligament încrucişat, de această dată făcând echipă cu doi specialişti din Timişoara: prof. Jenel Marian Pătraşcu şi dr. Sorin Florescu.
bilant ortopedie (5)Pentru viitor, dr. Bogdan Niculescu şi-a propus dezvoltarea serviciilor chirurgicale: chirurgia bazinului şi ligamentoplastia, îmbunătăţirea serviciilor hoteliere, achiziţionarea unei instalaţii de flux laminar pentru blocul operator, integrarea în programul naţional de transplant osos.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here