Organizaţia de Tineret PDL face şcoală politică

300

_MG_0319Pentru ca viitorul politic al partidului democrat liberal să fie unul cât mai promiţător, Organizaţia de Tineret din cadrul partidului va face o şcoală politică prin intermediul căreia tinerii din Gorj vor avea ocazia să se instruiască. La această şcoală sunt aşteptaţi peste 100 de tineri gorjeni, iar Organizaţia de Tineret speră ca toţi să fie pe lista consilierilor locali, din toate comunele din judeţul Gorj. Prin această acţiune, partidul democrat liberal speră să atragă cât mai mulţi tineri la vot.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc joi, Organizaţia de Tineret PDL Gorj, şi-a arătat dorinţa de a instrui cât mai mulţi tineri, pentru a promova partidul din funcţia de consilier local. Astfel, peste 200 de tineri din toată ţara se vor întâlni în perioada 5-7 august la Vâlcea pentru a fi instruiţi. Printre aceştia se află şi cinci gorjeni, care, ulterior, vor face o şcoală politică la nivelul judeţului nostru. „Suntem o organizaţie de tineret care, la nivel naţional, se află într-o continuă reconstrucţie. Cu actuala echipă lucrurile începând să meargă pe făgaş normal şi într-un mod ascendent. Acum s-a format o nouă echipă în care încercăm să facem politică un pic altfel faţă de ceilalţi sau faţă de celelalte formaţiuni. Considerăm că este timpul ca tinerii să fie pregătiţi pentru proiecte, să fie pregătiţi pentru administraţie, să ştie ce vorbesc şi să nu mai facem acea politică a vorbelor în vânt. Organizaţia PDL tineret, la nivel naţional va promova patru şcoli şi anume Şcoala de Administraţie Publică, Şcoala Politică, Şcoala de Informare şi Dezbatere mass-media şi Şcoala pentru consilierii noştri locali. La Şcoala de Administraţie Publică care va avea loc în perioada 5-7 august pe zona Olteniei, la Râmnicu Vâlcea, vor participa şi cinci tineri din cadrul Organizaţiei Judeţene de Tineret a partidului social democrat. După această şcoală, aceştia urmează să devină automat traineri şi împreună cu doi-trei colegi la nivel naţional să reuşească să facă o şcoală politică, la nivel de judeţ, unde să participe peste 100 de tineri”, a declarat Tibi Popescu, prim vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret.

Tinerii, monitorizaţi timp de trei ani

Cei 100 de tineri, care trebuie să aibă până în 35 de ani, vor fi monitorizaţi timp de trei ani pentru a se reuşi formarea unei clase politice. „Ideea noastră este să pregătim tinerii care vor fi trecuţi pe listele PDL pentru posturile de consilieri locali, pentru posturile eligibile. Vrem să reuşim să aducem tineretul la masa deciziei pentru că numai aşa, credem noi, putem să schimbăm lucrurile în bine. Tinerii care participă la astfel de activităţi vor fi monitorizaţi pe o perioadă de trei ani, urmărindu-se parcursul lor”, a mai adăugat Popescu. La nivel local, s-a reuşit formarea a 70 de organizaţii, însă se mai poate lucra în acest sens, întrucât unele sunt mai mult active, altele mai puţin.

Consilieri locali, în toate comunele

Organizaţia de tineret consideră că toţi tinerii care vor participa la şcoli politice, trebuie să apară pe liste şi în fiecare localitate din judeţ trebuie să fie cel puţin un tânăr pe loc eligibil ca să devină consilier. „La ora actuală, sunt peste 27 de tineri care sunt consilieri locali, sperăm să ajungem să avem în fiecare localitate câte un candidat, adică minim 70. Sunt convins că vom reuşi pentru că tineretul reprezintă viitorul şi reprezintă şi soluţia ca PDL să crească în sondaje şi să ne atingem obiectivul pe care ni-l dorim cu toţii”, a mai precizat Tibi Popescu. Proiectul este susţinut financiar, la nivel naţional, de două fundaţii germane.

Ana-Maria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here