Organigramă nouă la CE Turceni, pentru postul UNPR

205

Picture 197Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic(CE) Turceni a aprobat ieri în şedinţa care a avut loc la Bucureşti noua organigramă a instituţiei care prevede şi funcţia nou înfiinţată pentru Dumitru Iacob.

Unperistul Iacob va primi însă decizia de numire pe post abia astăzi, aşteptându-se ieri să se parcurgă partea birocratică, adică schimbarea din organigramă. Iacob este noul director general adjunct al CET-ului, având acum noul post, chiar dacă sindicaliştii lui Marin Condescu au încercat să stopeze această numire.

Şedinţa de Consiliu de Administraţie (CA) s-a ţinut ieri la Bucureşti fiind, în principiu, controversată. Dumitru Iacob nu a putut participa la şedinţă dar s-a deplasat, în schimb, la Bucureşti, Eugen Iovan, şeful sindicatului din cadrul CE Turceni. Voci din Complex dau ca sigură prezenţa acolo a lui Iovan, care ar fi fost trimis special de Marin Condescu, ca să amâne numirea lui Iacob. Şedinţa s-a desfăşurat însă fără incidente, noua organigramă care cuprinde postul lui Iacob fiind aprobată. Nu s-au aprobat în schimb alte trei sau patru posturi care se doreau impuse pe noul document. În cursul acestei zile, urmează să se redacteze actul de numire pe postul de director general adjunct a lui Iacob, chiar dacă se aşteaptă unele discuţii.

Condescu a întrunit şedinţă la restaurant

În timpul în care în capitală se făceau pregătiri pentru şedinţa de CA, sindicalistul Marin Condescu şi-a adunat oamenii la restaurantul lui Dorin Filip din Rovinari. Condescu le-ar fi transmis sindicaliştilor, în acest cadru “intim” să lase garda jos în problema posturilor, asta după ce Constantin Mitrescu, liderul de la “Energia” Rovinari, a ripostat deja drastic împotriva numirii lui Marius Vlaicu. Gestul lui Condescu poate fi interpretat în două moduri, ori a răspuns ripostei dure a lui Ion Ruşeţ, şeful PDL Gorj, care a atras public atenţia că sindicatele se implică exagerat în numirea de directori, ori Vlaicu din ignoranţă şi neştiinţă ar fi intrat în ,,clubul” lui Condescu. Prezenţa lui Vlaicu, ieri, în restaurantul în sine a fost şi ea confirmată.

Morega comentează cele 2 variante

Deputatul UNPR şi totodată vicepreşedinte al partidului la centru, Dan Morega, susţine că “imixtiunea lui Condescu prin locotenenţii săi, Iovan şi Mitrescu, este una de samsar, una ilegală, de amestec în problemele administraţiei fără să îi confere vreun drept legea societăţilor comerciale şi a regiilor autonome şi nici măcar contractul colectiv de muncă”. “Condescu este mai abitir decât un sindicalist comunist care îşi doreşte ca sub pulpana lui să fie şi administraţia şi sindicatele. Decât să se ocupe el de problemele administraţiei mai bine ar trage frâna afacerilor la limita legii, ca să nu spun unele ilegale, cu firmele sindicale care au supt din seva minerilor de peste o mie de miliarde de lei vechi. Asta, fără să sprijine într-un fel sau altul alternative de dezvoltare economică a judeţului pentru minerii disponibilizaţi pentru care este responsabil. El şi piraţii lui se înfruptă vârtos din seva minerilor şi energeticienilor. Firmele sindicatelor pe care el le controlează şi-au luat lucrări prin încredinţări directe, baronii sindicatelor miniere de la mic la mare o dată jupoaie sindicaliştii de cotizaţie din care îşi trag salarii de peste o mie de euro fiecare şi a doua oară iau alt salariu ca inspector social, şef de serviciu social sau chiar directori”, a declarat Morega. Morega dezavuează însă şedinţa de restaurant de la Rovinari şi crede mai degrabă în intervenţia lui Ruşeţ. “Cred în intervenţia corectă a lui Ruşeţ ca fiind una exactă în rolul pe care îl are de preşedinte PDL şi senator, cu atât mai mult cu cât are o vastă experienţă şi în mişcarea sindicală”, a conchis parlamentarul UNPR.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here