Orele suplimentare prestate de bugetari, recompensate şi în 2012

165

mediciÎn acest an, potrivit reglementărilor în vigoare, angajaţii din sectorul bugetar vor fi recompensaţi cu timp liber corespunzător pentru munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru. Totodată, munca prestată de personalul din unităţile sanitare, în vederea asigurării continuităţii activităţii, se recompensează cu un spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite.

Reprezentanţii SANITAS au solicitat Ministerului Sănătăţii lămuriri cu privire la recompensarea muncii efectuate de angajaţii sistemului bugetar peste programul obişnuit de lucru şi în zilele de sărbători legale. În răspunsul oferit de reprezentanţii ministerului se arată că „în anul 2012, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile, în care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor recompensa numai cu timp liber corespunzător”.

Spor de 100% pentru angajaţii din sistemul sanitar

În plus, „munca prestată de personalul din unităţile sanitare, în vederea asigurării continuităţii activităţii, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile, în care, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, nu se lucrează, în schimbul normal de lucru, se plăteşte cu un spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite. Munca astfel prestată şi plătită nu se compensează şi cu timp liber corespunzător”. Liderul SANITAS Gorj, Valentin Popa, a declarat: „în legătura cu plata muncii prestate în unităţile sanitare în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru, ministerul a precizat că în acest an munca prestată în zilele menţionate se plăteşte cu un spor de 100% din salariul de bază. La angajaţii din sectorul bugetar munca suplimentară se recompensează numai cu timp liber corespunzător”.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here