Ordonanţa privind voucherele de vacanţă, modificată

358

Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre a declarat, pentru Mediafax, că intenţionează să modifice ordonanţa care vizează voucherele de vacanţă, deoarece sunt “două probleme”: limitarea comisionului companiilor care emit voucherele şi cel al agenţiilor de turism.

“Trebuie realizată o modificare legislativă la ordonanţa care vizează voucherele de vacanţă. Sunt două probleme: limitarea comisionului la 1% pentru cei care emit pe piaţă aceste tichete, dar şi a celor de la agenţiile de turism, care au o marjă undeva până la 20%, în general fiindcă la unele servicii le dau mai ieftin, la altele mai scump. Am avut întâlniri şi ieri şi la târg (not.red. la Târgul de Turism organizat săptămâna trecută la Romexpo), inclusiv cu două entităţi private, reprezentative la nivel naţional şi le-am cerut să vină concret cu nişte idei vizavi de modificarea legislativă fiindcă oricum suntem obligaţi să o facem. Pentru că trebuie să introducem aceste vouchere de vacanţă în sistemul public din data de 1 iulie 2017”, a declarat Mircea-Titus Dobre, ministrul Turismului.

Reamintim faptul că, valoarea voucherele de vacanţă pentru bugetari va 1.450 de lei şi că acestea vor fi acordate de la 1 iulie. În cazul companiilor private valoarea voucherelor rămâne la şase salarii minime pe economie. Dobre a precizat că voucherele vor putea fi folosite în România timp de un an de zile calandaristic, atât pentru cazare, cât şi pentru masă. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here