Ordonanța de închidere a mineritului va fi modificată. „Nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc”

1141

PSD anunţă, printr-un comunicat oficial, că va modifica proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât nicio unitate de producţie de energie nu va fi închisă până când nu se pun în funcţiune unităţi de producţie echivalente.
„PSD anunţă că în urma intervenţiei experţilor social-democraţi Ministerul Energiei va modifica proiectul de ordonanţă de urgenţă privind decarbonificarea sistemului energetic din România, astfel încât să fie îndeplinite următoarele două criterii: nu se închide nimic fără a se pune ceva în loc. Nicio unitate de producţie de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcţiune unităţi de producţie echivalente pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă, ceea se închide nu se desfiinţează, ci intră în conservare. Toate unităţile pe bază de lignit şi huilă care vor fi închise, vor fi conservate şi vor face parte din rezerva de capacitate a sistemului energetic din România, putând fi redeschise în caz de necesitate”, afirmă formaţiunea.
PSD susţine categoric toate politicile de reducere a poluării şi de tranziţie către o economie decarbonificată, care trebuie să constituie un obiectiv major pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, se mai precizează în comunicat.
În acelaşi timp PSD consideră că, în contextul crizei energetice, România trebuie să utilizeze toate capacităţile de producţie de energie pentru protejarea populaţiei şi a economiei naţionale, la fel cum se întâmplă în multe state europene.
I.I.

2 COMENTARII

  1. Citesc acest reportaj ,marca PSD și ma bufneste râsul. Aceași manipulare ieftina,de 32 de ani . Din păcate mai are efect la unii cetățeni ,ce se lasă păcăliți de acești paraziți. Mai oameni buni,daca citiți cu putina atenție chiar în această relatare spun numai tâmpenii. Se contrazic singuri. Citez’ Nu se vor închide grupuri energetice ,pina nu se pune ceva in loc,dar se pot conserva. Zambesc ! O conservare a unui grup energetic costa foarte mult și îți trebuie cel puțin 50% din personalul specializat pentru diverse probe ale instalațiilor auxiliare și în special al turbinei. Plus cazanul trebuie protejat cu soluție chimica,împotriva coroziunii. Foarte multa vrăjeală a unor politicienice din păcate nu au habar de producția energiei și de conservarea instalațiilor din termocentrale și a utilajelor de extracție a cărbunelui și menținerea fronturilor de lucru. Mai credeți în vrăjeala acestora cu grupurile pe gaze,la criza mondiala prin care trecem ? Oricum și producția energiei pe gaze este la 0,4 emisie CO2/mw ,fata de 0,8 pe cărbune ,dar prețul gazului este de cel puțin 5 ori mai mare decât al cărbunelui. Care ar fi eficienta atunci ? Așadar numai minciuni și manipulări ieftine ,pentru creduli. Planul pentru decarbonificare a fost negociat foarte prost de către „bravii”noștrii politicieni și după ce au început să încaseze banii prin PNRR ,au început să latre . Unde ați fost lichelelor când azi negociat viitorul energetic al României ?

  2. Psd eilor chiar vreți să vă credem? Pai la voi minciuna a ajuns la rang de virtute, voi mințiți cum respirați. V-ați dat mâna doua partide ce sunteți „aceiași Mărie cu altă pălărie” , careați băgat tara în rahat pentru binele vostru .La a meșterii minciunile sunteți maeștri cu diplome obținute pe la niste obscure scoli de maiștri zise facultăți.Profesional, acest cuvânt nu există în vocabularul vostru, exista parandarat, nepotism, ciupeală,baroneala, etc, etc.Asteptam alegerile să vă trimitem și e voi după dragnea , mentorul vostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here