Ordinele ministrului Ariton, hârtie igienică pentru “generalii” de la Complexuri

115

IMG_6407Cu doar câteva zile înainte ca directorii generali de la Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni să-şi mărească salariile, ministrul Economiei, Ion Ariton, le-a cerut şefilor de companii să nu facă acest lucru. Chiar dacă nu se mai aflau sub incidenţa ordonanţei de plafonare a salariilor la nivelul unui secretar de stat, respectiv 4.800 de lei, ministrul Economiei le-a trimis

tuturor companiilor aflate în subordinea statului să nu revină asupra salariilor deţinute înainte de apariţia ordonanţei. Mai exact, le-a cerut să nu-şi mărească salariile.

Se poate constata uşor că pentru şefii de la Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni nu contează decât banul. Cu aproape zece zile înaintea deciziei de majorare a salariilor, directorilor generali de la aceste companii li s-a cerut în mod expres de către ministrul Ion Ariton să nu facă acest lucru. Ordinul semnat de ministru a reprezentat hârtie igienică pentru “generalii” din Complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Ion Ariton: “Menţineţi salariile din 2010!”

În 6 ianuarie 2011, cu doar câteva zile ca angajaţii Complexurilor să se apuce de justificarea majorării salariilor pentru directorii generali, ministrul Economiei, Ion Ariton a dat un ordin, cel cu nr.49. În acesta se precizează clar: “la punctual 1.1. : Salariile directorilor generali din companiile şi societăţile la care statul, prin Ministerului Economiei este acţionar sau acţionar majoritar, se menţin la nivelul anului 2010.” În acelaşi ordin se mai menţionează: “1.2. indemnizaţiile membrilor din Consiliile de Administraţie şi AGA rămân de 1% din salariul directorului general…”

Niciuna dintre cele cerute de ministrul Ariton nu s-a respectat. Salariul directorului general a fost majorat la 10.000 de lei, adică o sută de milioane de lei vechi, fără alte sporuri, iar pentru membri din CA şi AGA, procentul a fost majorat la 5% din salariul directorului general deja majorat.

SNLO: “Salariul directorului general a rămas ca în 2010!”

Singurii care au luat în calcul ordinul ministrului Economiei au fost cei de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Trebuie spus că în mod eronat, SNLO a apărut că a majorat salariul directorului general şi indemnizaţiile pentru membri AGA şi CA: “Pentru anul 2011 nu s-a majorat salariul directorului general al SNLO, acesta rămânând la încadrarea din anul 2010. Pe cale de consecinţă, nu s-au majorat nici indemnizaţiile membrilor C.A. şi A.G.A. şi cenzori. Inclusiv procentul a rămas acelaşi”, a explicat Aurică Popescu, purtătorul de cuvânt al SNLO.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here