Ora Pământului 2015, marcată de studenţi şi profesori ai UCB

281

Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi” şi Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au marcat în data de 28 martie 2015, evenimentul Ora Pământului. Începând cu 20.30, pentru 60 de minute s-a stins iluminatul public din toate parcurile din oraş, studenţi, dar şi profesori ai Universităţii „Constantin Brâncuşi”, au stins iluminatul din clădirea Rectoratului instituţiei de învăţământ superior.

Ora Pământului, eveniment internaţional, este organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an şi are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Evenimentul constă în stingerea luminii şi oprirea surselor consumatoare de energie electrică, neesenţiale, timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii şi unităţi economice.
Sâmbătă seara, începând cu ora 20.30, timp de 60 minute s-a stins iluminatul public din toate parcurile din oraş, studenţi,   dar şi profesori ai Universităţii „Constantin Brâncuşi”, au stins iluminatul din clădirea Rectoratului Universităţii “Constantin Brâncuşi”.  Întâlnirea a avut loc la ora 20:00, în faţa Facultăţii de Inginerie, urmând ca la 20.30 să se stingă toate sursele consumatoare de energie electrică, după care studenţii şi cadrele didactice s-au îndreptat către Parcul Coloanei Infinitului,  unde au lansat lampioane zburătoare spre cer.
Ora Pământului a fost marcată de Liga Studenţilor din UCB, dar şi de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu încă din anul 2011, când s-au stins luminile din aproape toate sediile universităţii, acum, aflându-se la cea de-a 5 ediţie.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here