Ora de vară 2014: Setați ceasurile cu o oră înainte, din 30 martie!

155

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu o oră, astfel că ora 3.00 va deveni ora 4.00.
Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie. Pentru trecerea la ora oficială de vară, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, astfel că duminică 30 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurtă zi din an.
Pentru deținătorii de smartphone-uri ( care au caracteristica “setat automat” activată pentru data și oră ) schimbarea orei va decurge perfect. Pentru cei care folosesc ceasuri de alarmă analogice insă, este probabil o idee bună sa-si seteze anticipat ceasurile cu o oră înainte, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore. Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 4.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here