Opționale moderne pe băncile elevilor din Gorj

825

Junior Achievement deschide înscrierile la programele educaționale gratuite, implementate anual de peste 4.100 de profesori și peste 200.000 de elevi din întreaga țară. Programele oferă o propunere modernă pentru opționalele elevilor, de la clasa 0 și până la clasa a XII-a. Profesorii primesc pentru forma de implementare Curriculum la Decizia Școlii manuale tipărite pentru elevi. Aceștia pot să studieze în școală educație antreprenorială, educație economică, educație financiară, educație pentru orientare profesională și educație STEM.
Înscrierea la programele Junior Achievement este foarte ușoară: profesorii interesați trebuie doar să consulte broșura educațională, disponibilă la https://jar.ro/brosura, să își deschidă un cont de profesor pe platforma https://jaromania.org/hub, iar apoi, din cont, profesorii să încheie, cu aprobarea școlii, un acord pentru implementarea programelor Junior Achievement. Odată semnat acest acord, programele devin disponibile imediat în contul de profesor, iar manualele tipărite ajung la clasă în câteva zile.
Profesorii pot implementa gratuit și în acest an școlar programele și proiectele Junior Achievement. Acestea din urmă se bucură de recunoașterea a mii de profesori din întreaga țară și pot fi implementate gratuit la clasă. Curricula JA, permanent îmbunătățită, cuprinde programe în limba română de educație antreprenorială, educație economică, educație financiară, educație pentru orientare profesională și educație STEM, dezvoltate conform nevoilor tinerilor și adaptate fiecărui nivel de învățământ, de la clasa 0 până la clasa a XII-a și chiar universitate, în cazul programului de antreprenoriat. Toate programele includ metode și tehnici moderne de învățare learning by doing, project based și blended learning și se derulează cu ajutorul unor mijloace tehnologice moderne. Manualele și materialele sunt aprobate de Ministerul Educației. Toate programele includ un kit complet, cu manuale pentru elevi, ghiduri pentru profesori, formulare de evaluare, fișe pentru activități, certificate pentru profesori și elevi, acces la platforma Learning Management System JA Inspire™, traininguri și consultanță pentru profesori. Junior Achievement oferă și o mare flexibilitate privind modul de implementare al acestor programe. Prin forma de implementare Curriculum la Decizia Școlii, elevii primesc gratuit manuale tipărite și studiază săptămână de săptămână programul ales. Prin implementarea programelor ca activități extracurriculare, cerc, școală după școală ș.a. sau a proiectelor din Săptămâna Școala Altfel, clasa are la dispoziție resurse în format electronic și blended learning. Acestea sunt disponibile și pentru orele de Curriculum la Decizia Școlii. Programele și proiectele Junior Achievement oferă acces la competiții și evenimente naționale și internaționale, prin care elevii și profesorii pot beneficia de premii și burse, iar școlile de finanțare. În ultimii ani, sute de elevi și profesori au fost beneficiari și zeci de instituții de învățământ câștigătoare au reușit să-și doteze și să-și modernizeze laboratoarele cu fondurile obținute, dar și să efectueze o serie de lucrări pentru îmbunătățirea bazelor didactice ale școlilor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here