Opt trenuri, afectate în Gorj de greva CFR

245

Ieri dimineaţă, la Gara din Târgu-Jiu, impegaţii de mişcare au refuzat să mai muncească, declanşând astfel o grevă spontană, nemulţumiţi fiind de faptul că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012. Întreruperea lucrului s-a făcut în intervalul orar 07.00-09.00 dimineaţa, trei trenuri de călători şi cinci de marfă fiind oprite în trafic pe raza judeţului.

Câteva trenuri au staţionat forţat şi în gara municipiului. Potrivit liderului de sindicat, Gheorghe Frăţică, muncitorii au acuzat mai multe nemulţumiri printre care şi condiţiile grele de la serviciu şi de faptul că au sesizat în nenumărate rânduri conducerea centrală despre furturile de cale ferată care au loc şi care pun în pericol siguranţa călătorilor dar până în acest moment nu au fost luate măsuri.

Naşii luaţi la întrebări
Protestul declanşat spontan ieri dimineaţă de angajaţii CFR a avut efecte şi la Gorj, în gara din Târgu-Jiu, la ora 7.00 două trenuri Regio şi un Intercity oprind fără ca, în prealabil, călătorii să fie anunţaţi despre mişcările sindicale. Oamenii au văzut doar că trenul nu mai pleacă din gară şi atunci i-au luat pe naşii de la CFR la întrebări, controlorii spunând că este grevă pe toată calea ferată din România. Călătorii nu au avut încotro şi au stat în vagoane până la ora 9.00, când trenurile s-au pus din nou în mişcare. „Cu grevă, fără grevă, tot dracul ăla e. Ei au întârziere de câte patru ore şi mai fac şi grevă de două ore. O să ne ducă acasă diseară, deşi trebuia să ajungem la prânz. Nu ne-au spus nimic, dar şi dacă ne spuneau parcă mai puteam să facem noi ceva atâta timp cât ne-am urcat în vagoane? Aşteptăm să plecăm de acum încolo”, spunea ieri dimineaţă un călător aflat în trenul ce plecase de la Constanţa şi trebuia să ajungă în jurul prânzului tocmai la Arad. Bărbatul a ajuns probabil aseară acasă, în lipsa unei autostrăzi care să străbată România de la un capăt la altul acesta neriscându-se să plece la un drum atât de lung cu maşina personală. Pe asta au mizat probabil şi angajaţii de la CFR când au oprit lucrul, ei fiind supăraţi că nu le-au fost achitate salariile. „Intenţia noastră nu este să îi supărăm pe călători, ci să tragem un semnal de alarmă şi să îi facem pe cei de la administraţie să ne plătească”, a spus un mecanic de tren înainte de a-şi relua cursa în care plecase cu ore bune înainte.
A.B., G.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here