Opt dudui, neveste sau amante ale unor sindicaliști sau șefi din minerit, pe statul de plată la Cariera Roșiuța! Roșca s-a făcut coleg de muncă cu nevasta

21489

Câteva sute de noi angajați au umplut, în ultimele luni, locurile de muncă vacante de la unitățile miniere din zona Motru. În primul val s-au angajat piloșii și cei care au plătit gras, în euro, angajarea la stat, dar în al doilea val au urmat rubedeniile, în special cele de gen feminin. Mai exact, ultimul val de angajări s-a concretizat chiar ieri, când opt dudui, toate cu putere la ele acasă, au ajuns să dicteze și în minerit. Mai exact, presați sau puși la zid, anumiți șefii și lideri de sindicat din Roșiuța au fost nevoiți să-și aducă la locurile de muncă și consoartele. Nu de alta, dar unii au avut prea mare libertate la serviciu, așa că nevestele au bătut din picior și și-au cerut drepturile, astfel nu se explică faptul că, însuși liderul de sindicat Nelu Roșca, un crai în carieră, a ajuns să își angajeze soția în unitatea CE Oltenia. De astăzi, aviz sindicaliștilor: la Roșiuța cântă găina și, la pauză, gâtuit, cocoșul…

Mihaela Roșca, nevasta liderului sindicatului majoritar de la Cariera Roșiuța, a fost angajată la unitatea minieră condusă, din umbră, de soțul său, pe un post de lăcătuș mecanic. Doamna Roșca și-a cerut singura angajarea, se vorbește în carieră, supărată că soțul său are prea mare lipici la salariatele trecute, în acte, în producție, dar care își fâțâie ,,fesele” prin birourile șefilor încălzind sau răcind câte o cafea. Mihaela și-a făcut Protectia Muncii la EMC Motru pentru a mai aplana bârfele din unitatea minieră, mai ales că salariații își dau coate cu privire la noul lot de angajări.

De la cratiță, la ciocan..
…a trecut și nevasta faimosului Cătălin Berescu, reținut în 2014 în cazul pontajelor fictive de la Cariera Roșiuța. Mai exact, Berescu i-a pontat fictiv pe proxeneții din unitatea minieră, când respectivii erau cu ,,fetițele” la produs pe litoralul românesc.
Berescu a stat 24 de ore după gratii, apoi a fost pus sub control judiciar fiind cercetat pentru înșelăciune și pentru prejudicierea CE Oltenia. Consoarta lui Berescu și-a făcut și ea instructajul pentru meseria de lăcătuș mecanic pe care o va presta, de azi, la Cariera Roșiuța.

Soțul, șef sector, nevasta – debutantă!
Din lotul roz de la Cariera Roșiuța nu lipsește nici nevasta șefului de Sector, Cristian Emanoil. Doamna Elena Emanoil nu putea să se lase mai prejos celor două motrence care au tras sforile să presteze cafele pentru CEO.
Pentru că nu vă imaginați că doamnele de mai sus își vor strica manichiura rotind la șuruburi, nu?!

Contabilul și-a angajat cumnata
Pentru că în acest val au primat rudele la feminin, contabilul Carierei Roșiuța a ales să își angajeze cumnata în unitatea minieră, că tot din neam este.
Așa, Mihaela Duțescu s-a făcut colegă de serviciu cu cumnatu’ și va munci în ,,producție”, cot la cot cu nevasta lui Roșca, Berescu și Emanoil.

Nevasta unui șef de sucursală, în ultimul val de angajări
Maria Treancă, cu soțul șef la Sucursală, apare și ea pe statul de plată la Cariera Roșiuța. Pentru angajarea duduii în cauză au cedat mulți decidenți, așa că cererea s-a aprobat la foc automat, nu de alta, dar o rază de soare în pragul din carieră face bine la vederea obosită. Și aceasta, proaspăt salariat a CEO, a fost învățată cum să nu se accidenteze la locul de muncă, direct la Sucursala Motru a EMC unde prestează soțul său.

Un bărbat printre femei
Printre atâtea femei, unele pe care am preferat, momentan, să le păstrăm în anonimat, și-a făcut loc și un fost angajat al carierei, plecat cu ordonanța, ani de zile șofer pe TIR. Condurache Valentin Dan face parte din ultimul val de angajări, în cazul său nefiind de vină nurii ori legăturile de rudenie…
Cariera Roșiuța nu este singura unitate a CEO in care și-au făcut loc femeile. O spune și liderul de sindicat, Nicu Bunoaica, el a menționând ieri, public, că la Cariera Peșteana, din 25 de noi angajați, 8 sunt femei. Tot femei au aterizat și la Cariera Lupoaia, dar situația de aici va fi prezentată într-un număr viitor.
A.STOICA

6 COMENTARII

  1. Ce zici Burlane ? Ăștia sunt specialiștii de care are nevoie CEO ? Corupția și traficul de influenta în CEO. Parchetul ce face? Acest management mafiot trebuie oprit și toții cei răspunzători de aceste angajări mafiote ,trebuie sa răspundă penal. Este o sfidare împotriva legii și a întregii societăți românești. Toate posturile trebuiau ocupate pe baza de performanta, nu prin corupție. Jos mafia din CEO !

  2. Dragnea a făcut pușcărie pentru fapte mai puțin periculoase decât aceste angajări prin corupție și trafic de influenta. Mare minune dacă nu vor fi arestări masive la CEO după angajările din ultimul an,în sfidarea legii și tuturor cetățenilor de rând. Ce șansă mai are cetățeanul de rând la un loc de.munca ,dacă vede asemenea corupție la CEO . UN JUDET PUTRED DE CORUTIE…

  3. Un mare director spunea cândva pe la începuturile activității minere cam asa,vom angaja femei,unde sunt de.ei frumoase vor veni și bărbați,poate ca asta este strategia atragerea lucrătorilor în minerit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here