Opt capete sparte într-o încăierare la Bolboşi

321

politie parchet (2)Nu mai puţin de opt indivizi din comuna Bolboşi şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în arestul Poliţiei Judeţene după ce au fost reţinuţi de către anchetatori pentru implicarea într-un scandal

, o a noua persoană fiind căutată de oamenii legii întrucât se sustrage cercetării. Scandalul s-a produs într-un local de pe raza localităţii amintite, după miezul nopţii indivizii luându-se la harţă de la „datorii mai vechi”. Pe fondul consumului de alcool, a fost suficient ca unul dintre ei să ridice vocea şi pumnul pentru ca, în clipele următoare, barul să fie devastat de indivizii puşi pe harţă. După ce şi-au spart în cap mesele şi scaunele, scandalagiii au ieşit afară din local şi au rupt bucăţi de lemn din lacre pentru a-şi plesni adversarii.

Proprietarul barului a trebuit să apeleze la 112 pentru a mai salva ce se mai putea din local, după cum spune purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică. „La locul evenimentului s-a deplasat o echipă operativă complexă formată din poliţişti ai Serviciului Investigaţii Criminale, Poliţiei Comunale Mătăsari, criminalişti şi luptători S.I.R. . Persoanele implicate în altercaţie au între 18 şi 37 de ani, toate fiind domiciliate în comuna Bolboşi. De asemenea, poliţiştii au stabilit că în timpul altercaţiei fizice produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, suspecţii s-au folosit de obiecte din lemn şi au distrus mai multe mese şi bunuri, valoarea prejudiciului fiind estimată de către administratorul barului, la suma de 2.000 lei. În urma probatoriului administrat, având în vedere pericolul public al faptelor comise, poliţiştii au emis pe numele suspecţilor implicaţi în scandal, ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj”, spune Tică.

Ieri dimineaţă, în drum spre duba Poliţiei, cei opt scandalagii aveau capetele bandajate şi fiecare acuza pe altcineva pentru cele întâmplate. „Nu am dat eu, noi am luat bătaie. Nici noi nu ştim pentru ce am luat.

Doar consumam o bere şi ceilalţi au intrat peste noi cu pari, bâte de baseball şi cu leviere şi ne-au rupt acolo”, povestea unul dintre tinerii încătuşaţi. Un altul, cu capul spart, susţinea ferm că el este victimă şi în nici un caz agresor, motiv pentru care nici nu înţelegea pentru ce se află la Poliţie. „Am luat şi noi suficient. Păi uitaţi-vă la mine, la capul meu, nu am luat eu bătaie? De unde credeţi că am astea?”, întreba acesta, în timp ce poliţiştii îl urcau în duba care i-a transportat pe toţi opt la o instanţă de judecată de la Motru pentru emiterea de mandate de arestare preventivă. Toţi opt sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi distrugere şi lovire sau alte violenţe, acuzaţii care le pot aduce la fiecare câţiva ani de puşcărie.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here