Opt agenţi economici, amendaţi de poliţişti

368

Opt agenţi economici din Gorj au fost sancţionaţi contravenţional în urma unor controale efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pe raza localităţilor Aninoasa, Vladimir şi Bengeşti-Ciocadia, a municipiului Târgu-Jiu şi a zonei turistice Rânca.  Valoarea totală a amenzilor ridicate depăşeşte suma de 48.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanţi din cadrul D.S.V.S.A. Gorj, au acţionat săptămâna trecută pe raza municipiului Târgu Jiu şi a localităţilor Aninoasa şi Vladimir, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale ce se comit în domeniul producerii, depozitării, circulaţiei şi comercializării produselor de panificaţie şi patiserie. În cadrul acestei acţiuni, oamenii legii au verificat  şase agenţi economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoarea totală de 41.500 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare totală de 31.200 lei. Este vorba de 44 de tone de grâu, 600 de kilograme de făină şi 1.560 bucăţi pâine albă. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au mai acţionat zilele trecute în zona turistică montană Rânca şi în comuna Bengeşti-Ciocadia. De această dată, acţiunea a vizat prevenirea şi combaterea fenomenului de evaziune fiscală de către agenţii economici ce desfăşoară activităţi specifice de cazare, a respectării normelor privind accesul, evidenţa şi protecţia turiştilor în structurile de primire turistice.
Cu această ocazie, oamenii legii au verificat şase societăţi comerciale şi au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, trei în baza H.G. 237/2001 şi una în baza Legii 12/1990. Valoarea totală a acestor sancţiuni se ridică la suma de 7000 lei. Totodată, s-a dispus confiscarea de ţigări şi băuturi alcoolice în valoare de 415 lei.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here