Oprit de poliție de două ori în 20 de minute. S-a ales cu o condamnare!

1277

Un bărbat de 57 de ani, din orașul Țicleni, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare. Gorjeanul a fost prins băut la volan și a rămas fără permisul de conducere. Bărbatul și-a văzut însă de drum, iar în mai puțin de 20 de minute a fost oprit de un alt echipaj de poliție.

Gorjeanul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
„S-a reținut în esență în actul de sesizare a instanței că în dimineața zilei de 14.06.2020, în jurul orelor 07:00, în timp ce conducea autoturismul marca VW Polo, pe raza localității Broșteni, pe DE 79, inculpatul a fost oprit de un echipaj al poliției rutiere. Cu ocazia controlului, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind sancționat cu amendă contravențională, fiindu-i reținut permisul de conducere și eliberându-i-se în acest sens o dovadă fără drept de circulație. Ulterior, în jurul orei 07:20, inculpatul a fost oprit de agenții de circulație pe DE 79, conducând același autoturism, deși îi fusese reținut permisul de conducere”, se arată în rechizitoriul prin care bărbatul a fost trimis în judecată.
În cursul urmăririi penale, gorjeanul a declarat că recunoaște și regretă săvârșirea faptei. Neavând antecedente penale, bărbatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Pe durata termenului de supraveghere, șoferul va trebui să se prezinte la Serviciul de Probațiune Gorj, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune și să anunțe schimbarea locuinței, a locului de muncă și orice deplasare care depășește 5 zile.
Sentința pronunțată la sfârșitul lunii martie nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here