Opoziţia, revoltată în şedinţa CJ Gorj

454

Consilierii care formează opoziţia în Consiliul Judeţean (CJ) Gorj au tăbărât, ieri, cu critici pe cei din conducerea judeţului. În şedinţa acestui for, Dan Vâlceanu, Gheorghe Neaţă şi chiar liberalul Păsărin au fost vocali aducând critici legate de Spitalul Judeţean, investiţii şi chiar de remunerarea angajaţilor de la IDP Gorj. Ion Călinoiu le-a dat la toţi replică atenţionându-i că nu sunt în şedinţă la partidele din care provin.

Picture2657Consilierii PDL au ripostat, ieri, în cadrul şedinţei lunare a CJ Gorj, în legătură cu fondurilor alocate Întreprinderii de Drumuri şi Poduri şi Spitalului Judeţean e Urgenţă. “Se observă o creştere a cheltuielilor cu salariile, de 32 % faţă de anul trecut. Vorbesc numai de salarii, nu de fondul de salarii în general. Asta, deşi, numărul salariaţilor rămâne acelaşi sau există o probabilitate ca numărul acestora să crească cu valceanu15 salariaţi, diferenţa de un milion şapte sute de lei noi, adică 17 miliarde de lei vechi. Eu nu pot să cred că cei 15 salariaţi costă IDP – ul 17 miliarde de lei vechi, doar aşa datorită majorării salariului minim pe economie. Această cheltuială ar fi undeva în jur de 3 miliarde 600 pe tot anul calculat la 300 de salariaţi. Rămân cam 13 miliarde de lei vechi, care nu se justifică, eu nu văd de ce au fost prevăzuţi aici”, a declarat Dan Vâlceanu. Ion Călinoiu i-a replicat că, în 2013, sporuri şi prime nu au primit toţi angajaţii IDP Gorj, ci numai cei cu salarii de 900 de lei. Anul acesta, toţi salariaţii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri vor primi însă bani în plus, dacă societatea va avea profit. “O să facem informare, eu vă spun că ultima primă nu a fost dată decât la cei cu 900 de lei. De ce dezinformaţi!”, a declarat Călinoiu făcând referire la cele spuse de Dan Vâlceanu.

Neaţă şi Mitescu, receptivi pentru spital
Consilierul PPDD Gheorghe Neață şi-a declarat, de asemenea, nemulţumirile în şedinţă, după cum a spus chiar el “într-un spirit de glumă”. Acesta nu a fost de acord cu sumele prea mici alocate Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Ion Călinoiu i-a răspuns, în schimb, că, anii trecuţi, banii au fost mai mulţi pentru că s-au obţinut fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi că soluţia pentru o finanţare corespunzătoare ar fi descentralizarea. “Fără a face o aluzie la ce s-ar putea înţelege: «altă dată puteaţi mai mult», adică aş avea rugămintea ca la rectificările următoare să facem ceva mai mult pentru Spitalul Judeţean”, a spus Gheorghe Neaţă.
neatamitescuLegat de spital, a luat atitudine şi Gheorghe Mitescu, consilier judeţean din partea PDL, care i-a reproşat lui Călinoiu că în campania electorală promitea marea cu sarea şi că descentralizarea făcută de şeful judeţului a fost un eşec total.
Călinoiu i-a recomandat lui Mitescu să nu confunde însă şedinţa de consiliu judeţean cu şedinţa de la sediul partidului.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here