Opoziția cu ochii-n Soare!

267

Motto: „Nu toți care-ți zâmbesc îți sunt prieteni; nu toți care se supără îți sunt dușmani.”
Proverbe mongole

Am trecut de mijlocul săptămânii ce a urmat alegerilor europarlamentare și prea puțini sunt aceia ce știu că ocuparea locului unu în urma scrutinului de către Noul PNL, nefiind vorba despre alegeri pentru Parlamentul României, nu le dă dreptul să-și aroge importanța și îngâmfarea ce-i caracterizează.
Cer demisia primului ministru, Viorica Dăncilă, și deci a Guvernului PSD-ALDE, făcându-și planuri și vise de a prelua de a doua zi guvernarea. În condițiile în care ei nu au un program de guvernare, întrucât nu au idei și, mai mult, nici nu se înțeleg între ei. Și aici mă refer la opoziția șchioapă.
Dacă marți dimineața, bravul președinte al USR(Uniunea sabotați România!!!), numitul Dan Barna, un sibian cu nume maghiar, anunța că USR vrea să-l vadă pe deputatul lor, Stelian Ion, pe locul lăsat liber prin arestarea lui Liviu Dragnea, ei bine, dar se pare că-i de rău, până seara s-a sucit. A acceptat s-o susțină pe sibianca Raluca Turcan, actuală liberală libertină la limbajul colorat ce-l folosește, fost portocalie, adică băsistă, pentru Turcancă mai votând și deputații PMP-ului basarabeanului pro-rus Eugen Tomac!
Și a venit seara, iar Dan Barna, ce s-a văzut pe cai mari, a coborât din Turnul lui de fildeș direct la emisiunea lui Mihai Gâdea, adică la Sinteza Zilei, de la Antena 3. Și în loc să ne lumineze, doar urcase USR-ul pe locul trei în topul alegerilor europarlamentare din România, mai rău ne-a întunecat.
Cică ba ar vrea Demisia Guvernului Dăncilă, ba Moțiune de cenzură, ba să susțină un guvern minoritar creat în jurul Noului PNL, cu Sică mandolină, alias Orban Ludovic, nu Viktor că ăla-i la Budapesta, și alte baliverne sau chiar contradicții.
Și ei, la opoziție mă refer, care promiseseră că scapă țara de „Ciuma roșie”, o denumire cu sorginte fascistă de altfel, și vor face și vor drege pentru Salvarea României! Au obținut voturile, sunt pe locul trei și nu le mai pasă. Ar vrea să-i fraierească pe români, pe pretinșii liberali și să-i lase, eventual, cu ochii-n soare și fără susținere parlamentară când le va fi lumea mai dragă. Poate chiar înaintea unor alegeri importante: prezidențiale sau localele din anul 2020!Bătaie de joc, nu alta.
*
Și dacă tot se grăbeau ei, la cei din opoziție mă gândesc, precum fata mare la măritiș, să ocupe scaunul lăsat liber de arestatul Liviu Dragnea, care-i stătea și lui Klaus Werner Iohannis ca un nod în gât, au grăbit votarea cu pricina din Camera Deputaților. Anterior, UDMR-ul frate cu Orban Ludovic ceruse amânarea votului cu o săptămână. Plenul camerei Deputaților n-a fost de acord cu ideea UDMR-ului. Una pe care nici eu nu o înțeleg. Chit că ar mai fi fost timp de negocieri.
Niște negocieri serioase și nu precum acelea dintre Victor Ponta, șeful grupării de trădători Pro România, unii aleși pe listele PSD, probabil cu subsemnatul pe la SRI, și vajnici lătrători anti-Dragnea și anti tot ce este legat de PSD. Care PSD ar fi dorit și susținerea celor 21 de deputați ai Pro România pentru alegerea lui Marcel Ciolacu drept președinte al Camerei Deputaților. La negocieri, au fost Victor Ponta, Marcel Ciolacu cel interesat și a venit la Palatul Parlamentului inclusiv premierul Viorica Dăncilă, ce venise pentru o discuție cu Călin Popescu Tăriceanu. Și astfel, s-a votat crearea grupului parlamentar Pro Europa, pe baza celor 21 de deputați din Pro România.
Se părea că dacă Victor Ponta a primit, așadar, un „cadou”, de la PSD, înființarea grupului parlamentar propriu în schimbul susținerii lui Marcel Ciolacu pentru șefia Camerei Deputaților lucrurile sunt clare. Da de unde! Aveau dreptate cei din Partidul Socialiștilor Europeni când i-au dat cu flit lui Victor Ponta – „Mare caracter”, pe motiv că nu prezintă încredere!
Ei bine, dar de fapt rău!, Victor Ponta și colegii lui de la Anti România au absentat de la vot!!! Totuși, Deputatul Marcel Ciolacu a primit 172 de voturi „pentru”, în vreme ce principala lui contracandidată – liberala vopsită și la propriu și la figurat de Raluca Turcan doar 100, cea propusă de Noul PNL, USR și PMP.
Astfel, Marcel Ciolacu este noul Președinte al Camerei deputaților. Iar PSD a dat, miercuri, primul test major în Parlamentul României, din epoca post-Dragnea.
Ce-ar mai fi de adăugat? Numai în pielea sibienilor Raluca Turcan și Klaus Werner Iohannis să nu fii!
ION PREDOȘANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here