Operatorii vinovați, căutați și amendați! – Serviciul de Urbanism și Poliția Locală Motru verifică stâlpii de curent din municipiu împânziți de cabluri

366

Stâlpii de iluminat, vechi de trei decenii, din Motru, sunt cocoșați de cantitatea mare de cabluri prin care se asigură internet, telefonie și servicii tv în localitate. Greutatea acestora pune în pericol tot sistemul de iluminat public, dar și viața cetățenilor, oricând acești stâlpi corodați la bază putând cădea pe carosabil ori pe trecători. Autoritățile motrene au decis să ia poziție, după ce mai mulți cetățeni au sesizat că un operator face astfel de lucrări, în tot orașul, sub pretextul că ar moderniza vechea rețea. El de fapt face noi trasee, fără a avea autorizație, proiect de execuție și toate cele necesare conform legii.

Consiliul Local Motru a aprobat, anul trecut, ca orice operator de telefonie mobilă, internet și tv să achite autorităților o taxă de 10 lei pe stâlp și 5 lei pe metru liniar, dacă folosesc stâlpii de iluminat public din oraș ori clădirile. Un operator a încercat să fenteze hotărârea și a încărcat stâlpii din oraș, în ultima lună, fără să plătească nimic la bugetul local care are nevoie de orice leu.
La sesizarea cetățenilor Serviciul de Urbanism din Primăria Motru alături de Poliția Locală a pregătit un control în oraș pentru a depista operatorii care nu sunt în legalitate la acest capitol. Verificări în teren se vor face în perioada imediat următoare în toată localitatea, stâlpii fiind îngreunați cu zeci de kilograme de role de cablu, pe o distanță de sute de kilometri.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here