Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj a controlat cinci operatori economici care activau în domeniul alimentației publice, fiind aplicate patru amenzi contravenționale în valoare totală de 40.000 de lei.
S-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme în valoare de peste 4.500 de lei. În plus, comisarii CJPC Gorj au decis oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru toate cele cinci unități controlate, a precizat Claudiu Mădălin Giurcău, comisarul șef adjunct al CJPC Gorj.
Neregulile constatate în timpul controalelor au fost: utilizarea unor vitrine frigorifice insalubre, ruginite, cu resturi alimentare și praf; folosirea unor spații ce nu erau igienizate corespunzător, cu pereți ce prezentau colonii de mucegai; nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea produselor (masa caldă nu asigura temperatura de păstrare a preparatelor culinare, de minimum 600 Celsius); nerespectarea condițiilor de păstrare și depozitare pentru diverse produse alimentare; folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare; utilizarea unor ustensile sau veselă neconforme; deficiențe de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa informării cu privire la produsele ce provin de produse decongelate etc.).