OPC a verificat magazinele din incinta carierelor miniere

129

37 de operatori economici din apropierea unităţilor de exploatare minieră, respectiv Peşteana, Roşiuţa, Cătunele, Mătăsari, Rovinari şi Fărcăşeşti au fost verificaţi de către comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj. În urma controlului au fost aplicate 23 de amenzi în valoare totală de 10.450 de lei, dar şi 10 avertismente, pentru comercializarea ţigărilor la bucată sau vânzarea băuturilor alcoolice cu mijloace de măsurare fără gradaţie.

CJPC Gorj a desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în cadrul comerţului ambulant. Au fost verificaţi 37 de operatori economici din apropierea unităţilor de exploatare minieră, respectiv Peşteana, Roşiuţa, Cătunele, Mătăsari, Rovinari şi Fărcăşeşti. Scopul acestei acţiuni de control a fost acela de a fi verificate produse alimentare atât preambalate, cât şi comercializate vrac, produse nealimentare, precum şi prestarea serviciilor de alimentaţie publică. Principalele aspecte controlate de către comisari au fost: legalitatea funcţionării operatorilor economici, încadrarea în data durabilităţii minimale/termen de valabilitate a produselor sau respectarea condiţiilor şi temperaturilor de depozitare a produselor alimentare.
“La stabilirea Planului de control s-a ţinut cont de sesizările şi reclamaţiile consumatorilor, aspectele constatate cu ocazia controalelor operative precum şi de tematicile de control desfăşurate la nivel naţional încercându-se o corelare a acestora.
Din cei 37 de agenţi economici controlaţi, 33 au fost depistaţi încălcând legea, fiind aplicate 23 de amenzi în valoare totală de 10.450 de lei, dar şi 10 avertismente”, a precizat Daniela Michi, şefa CJPC Gorj.

Unde-i comerciantul?…
Abaterile constatate în urma acţiunilor de control au fost: comercializarea de produse fără elemente de identificare sau fără traducerea în limba română a acestora de pe etichetele produselor, comercializare de produse fără preţuri de vânzare sau fără identificarea operatorului economic la locul desfăşurării activităţii. Unii operatori economici comercializau ţigări la bucată sau indicaţiile mijloacelor de măsurare pentru băuturi, nu erau vizibile consumatorilor. În spaţiile pentru fumători te sufocai de-a dreptul neexistând mijloace de ventilaţie.
Andrada Bărăiatru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here