ONG-urile, invitate să se implice în programul „Şcoala altfel”

292

Organizaţiile non-guvernamentale din judeţ care doresc să se implice cu programe educaţionale în programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” îşi pot posta propunerile de proiecte pe platforma online dezvoltată de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN): http://sae.edu.ro. Platforma a fost deschisă marţi, 4 februarie, şi va fi închisă în data de 4 martie 2014.

În  conformitate  cu  prevederile  Anexei  OM  nr.  3818/03.06.2013  privind  structura anului şcolar 2013-2014, săptămâna 7-11 aprilie 2014 va fi  dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, desfăşurate  în  cadrul  programului „Şcoala  altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În  acest  sens,  Ministerul  Educaţiei  Naţionale a lansat o invitaţie în atenţia  organizaţiilor non-guvernamentale interesate să se implice cu programe educaţionale în organizarea/desfăşurarea acestui program. Astfel, ONG-urile care doresc să se implice în acest program naţional, pot accesa platforma specifică dezvoltată de MEN pentru  a-şi posta propunerile de  proiecte în scopul realizării activităţilor de parteneriat. Dacă un ONG  deţine un cont de anul trecut, platforma de proiecte http://sae.edu.ro poate  fi  accesată din secţiunea „Acces ONG”  (colţul din dreapta, sus) cu adresa de e-mail şi parola stabilite la înregistrare. Dacă, din diverse motive, parola a fost uitată sau pierdută, există posibilitatea reiniţializării alteia noi.
Dacă un ONG este la prima participare, acesta poate fi înregistrat pe platforma de proiecte, la adresa http://sae.edu.ro, secţiunea „Înregistrare ONG” (colţul din dreapta, sus).
Platforma online pe care ONG-urile pot posta proiectele pentru programul „Şcoala altfel” din acest an a fost deschisă marţi, 4 februarie, şi va fi închisă în data de 4 martie 2014. Orice activitate înscrisă pe platformă va fi vizibilă numai  după aprobarea proiectului de către un evaluator al MEN.
În cazul respingerii unui proiect, ONG-ul va fi informat în legătură cu acest aspect în contul său, alături de motivul respingerii. Pentru a solicita suport tehnic aferent utilizării platformei, reprezentanţii ONG-urilor au la dispoziţie adresa de email sae@medu.edu.ro. Programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” se desfăşoară în perioada 7- 11 aprilie 2014 şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, într-o săptămână din al doilea semestru şcolar, a unui orar special format doar din activităţi cu caracter non-formal.
Programul îşi propune implicarea, deopotrivă, a elevilor şi a dascălilor, în activităţi extracurriculare şi extraşcolare, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here