„Once upon a time…”, proiect Comenius derulat de Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”

245

Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Tg-Jiu a continuat proiectul „Once upon a time….” – „A fost odată…”, proiect Comenius derulat la 1 septembrie 2013 şi care se va desfăşura pe parcursul a doi ani, în parteneriat cu alte şcoli din nouă ţări: Bulgaria, Polonia, Finlanda, Grecia, Portugalia, Spania, Turcia, Cipru şi Italia. Recent, câţiva profesori au fost timp de o săptămână oaspeţii unei şcoli din Portugalia.

Colegio Atlantico, o şcoală din Portugalia, regiunea Seixal a fost gazda, pe o perioadă de o săptămână, a câtorva cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale „Ecaterina Teodoroiu”, în cadrul proiectului Comenius „Once upon a time….” – „A fost odată…”.
Activităţile derulate în această perioadă au inclus: vizitarea şcolii, activităţi culturale susţinute de elevii şcolii gazdă.
De asemenea, pentru a cunoaște tradiţiile şi obiceiurile populare s-au  vizitat unele obiective turistice din zonele apropiate, precum muzee, mănăstiri, au fost organizate excursii în capitala Portugaliei, pe coasta Atlanticului sau pur şi simplu în natură, aceasta fiind protejată, oamenii fiind educaţi cu privire la rolul naturii. Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” a fost reprezentată de profesorii, Livia Zamfir, Viorica Spahiu, Marcelica Trancă şi Ramona Petrică, o altă reuniune fiind organizată în Turcia. În urma vizitei s-au legat prietenii, profesorii rămânând cu amintiri frumoase legate de Portugalia, iar fiecare având câte ceva de învăţat din schimbul de experienţă între şcoli.
 Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here