„Omul care a văzut moartea” – spectacol la Cinema „Sergiu Nicolaescu” Târgu Jiu

478

La invitația maestrului Marian Negrescu, Teatrul Național Turda va juca în data de 6 iunie 2024, de la ora 19:00, spectacolul „Omul care a văzut moartea”, în regia lui Ovidiu Cosac, la Cinema „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu.

Marian Negrescu, un mare actor ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, se întoarce acasă, la Târgu Jiu, unde va urca din nou pe scenă, după o lungă perioadă de timp, în rolul lui Alexandru Filimon.
Cei ce doresc să îl revadă pe cel care a dat orașului de pe Jiu un teatru, își pot lua bilete online de aici: https://eventbook.ro/performance/136324/venue
“Omul care a văzut moartea” este un spectacol pe cât de comic pe atât de tragic prin ceea ce ne mărturisește, așa cum spunea și regizorul spectacolului, Ovidiu Cosac: „Este încă un exemplu, încă o ipostază a luptei pentru putere. În teorie, această luptă o duc oameni imposibili, care doresc prosperitatea poporului și ridicarea țării pe noi culmi. Din păcate, pe sub aceste haine frumoase se văd dedesubturi murdare care nu au nimic cu etica și morala enunțate inițial. Dimpotrivă este evidentă dorința de căpătuire, hoția și imoralitatea. Nu putem generaliza pentru că o ceartă ar nega democrația, singura șansă de fapt. Putem totuși îngroșa cu penița teatrului și cu ajutorul umorului, trăsături pe care oamenii nu trebuie să le uite nicio clipă. Asta pentru democrație!”
Piesa „Omul care a văzut moartea” a fost scrisă de Victor Eftimiu care a scris nu mult, ci imens: 140 de volume, 40 de piese, 200.000 de versuri, 5.000 de articole literare și a ținut 1.000 de conferințe publice. Comedia „Omul care a văzut moartea” trezește și astăzi interesul pentru că pare ruptă din realitatea imediată. Haimanaua simpatică și plină de haz, de tip hollywoodian, ajunge și la Târgu Jiu în interpretarea marelui actor gorjean Marian Negrescu.
Gigi Bușe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here