Omorât dintr-un singur pumn!

370

Sfârșit tragic pentru Costel Labă, gorjeanul de 48 de ani cunoscut pentru pasiunea pe care o avea pentru motociclete, deși el nu a participat la concursuri așa cum a făcut de-a lungul anilor fratele său. Luni seara, acesta s-a luat la ceartă cu un tânăr de 30 de ani, care i-a dat un pumn în față, în urma loviturii Labă pierzându-și viața pe loc. Incidentul s-a produs la un bar din zona complexului comercial Runcu, Labă fiind aici la o bere cu o femeie care își face veacurile prin astfel de localuri. Cei doi au stat la o masă în afara localului, iar la un moment dat pe lângă ei a trecut Viorel Constantin Bașalderu, un tânăr din cartierul Obreja a cărei prezență nu părea să fie prea agreabilă pentru Labă. Cel din urmă a comentat față de prezența acestuia la același local cu el și atunci Bașalderu a reacționat, dându-i un pumn în figură lui Labă, care s-a dezechilibrat și a căzut pe asfalt, moartea sa producându-se instantaneu.
lovire labaAgresorul a fost prins imediat, pentru că un angajat al firmei de pază care asigura securitatea localului a avut prezența de spirit și a întrebat cine a lovit, Bașalderu recunoscând faptele imediat. El s-a rugat ca Labă să nu moară, dar toate eforturile medicilor de la Ambulanță chemați în zonă au fost zadarnice. Aceștia au confirmat decesul și, astfel, pentru o bere și câteva înjurături, Labă va merge în mormânt, iar Bașalderu va sta după gratii. El a fost reținut imediat de procurorul de caz și acuzat de comiterea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte, ceea ce îl poate ține ani buni de acum încolo în spatele gratiilor.
În ceea ce-l privește pe Costel Labă, prietenii săi au venit la căpătâiul său și au aprins lumânări, cei mai mulți aducându-și aminte de pasiunea sa pentru motociclete. Bărbatul a devenit cunoscut nu doar pentru pasiunea pe care o avea pentru motoare, dar și pentru că fratele său era un participant activ la competiții inclusiv internaționale de acest gen. Labă a fost însă și o persoană certată cu legea, el fiind condamnat în trecut pentru un viol, dar și pentru că a condus fără permis o motocicletă neînmatriculată. Cu ani în urmă, el s-a urcat inclusiv pe clădirea Parchetului Județean pentru a protesta față de o amendă pe care o primise de la polițiști și pe care o considera nedreaptă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here