Omorât de propria-i fiică pentru că nu i-a acceptat acesteia relaţia de amor

223

Încă o moarte violentă a unui gorjean se adaugă pe lista crimelor produse în ultima vreme în Gorj, de data aceasta faptele având loc la Târgu-Jiu. Un bărbat care peste câteva săptămâni împlinea 40 de ani a fost omorât chiar de fiica sa şi de prietenul acesteia, ambii fiind supăraţi pe el pentru că nu le accepta relaţia. Fata avea pe internet, la 16 ani, nişte poze deocheate rău, iar tatăl îi tot spunea să renunţe la relaţia cu cel pe care îl iubea, acum ambii tineri fiind încătuşaţi şi acuzaţi de fapte extrem de grave.

Bărbatul care a decedat se numeşte Ion Ciocea şi nu este rudă cu primarul din Bustuchin. Acesta avea o casă duplex, situată la marginea oraşului, într-o zonă în care s-au construit mai multe vile în ultimii ani, în preajma sa neexistând însă vecini foarte apropiaţi, în acelaşi imobil locuind şi fratele bărbatului, cu familia sa. Fata lui Ciocea a fost cea care, teoretic, a „observat” sâmbătă de dimineaţă cadavrul bărbatului, deşi, la cum au evoluat lucrurile, ea era cea care l-a omorât. Aceasta şi-a anunţat mătuşa care dormea în acelaşi imobil, femeia spunând că, din cauza geamurilor termopan nu a auzit noaptea nimic suspect. La faţa locului a venit în grabă un echipaj de la Ambulanţă care a constatat doar decesul ce se produsese cu ore bune în urmă. Martori oculari au menţionat că bărbatul era lovit puternic în zona capului, nimeni neştiind însă cum s-a produs moartea sa sau din ce motiv ar fi fost acesta atacat. Vecinii erau cei mai îngrijoraţi şi nimeni nu îşi dădea seama de ce s-ar fi putut întâmpla. Mai mult, poliţiştii care au efectuat cercetările în acest caz au solicitat sprijinul jandarmilor, cu ajutorul cărora au verificat, la centimetru, o suprafaţă mare de teren din vecinătatea locuinţei victimei, pentru a găsi urme sau probe care să îi ajute la identificarea autorului. Jandarmilor li s-a cerut de către un ofiţer criminalist să caute în special o secure, dar să fie foarte atenţi şi la un eventual topor, ţeavă sau orice alt obiect contondent pe care l-ar putea găsi. După o oră de mers pe terenul din vecinătatea casei lui Ciocea, jandarmii au revenit fără să fi descoperit ceea ce li se ceruse să găsească.

Ucis cu vătraiul
În orele care au urmat de la deschiderea anchetei poliţiştii au reuşit să îi găsească însă pe suspecţi, fiica celui omorât fiind cap de listă. De dimineaţă Andreea Ciocea se dădea îndurerată şi marcată de cele întâmplate, după ce i s-au pus primele întrebări ea şi-a schimbat atitudinea şi a devenit, dintr-o dată, indiferentă, rece, la cele întâmplate. După ce a fost întrebată şi de relaţia pe care o avea cu Ionuţ Brânzan şi de nişte poze publicate de acesta cu ea dezbrăcată pe internet, fata s-a schimbat complet la faţă şi şi-a dat seama că anchetatorii ştiu mult mai multe decât bănuia ea. Aşa s-a ajuns ca, ieri, cei doi să fie încătuşaţi, devenind principalii suspecţi în acest caz de crimă. Pe parcursul zilei cei doi şi-au şi recunoscut faptele, astfel ieşind la iveală că tatăl omorât nu era de acord cu relaţia de amor dintre cei doi, bărbatul fiind ucis cu un vătrai şi o ţeavă metalică. „Mobilul crimei îl reprezintă neînţelegerile dintre tată şi fiică. Tatăl nu era de acord cu relaţia fiicei cu iubitul. Familia este şi ea dezorganizată, mama fiind plecată la muncă în Italia. Fiica a precizat la audieri că tatăl era foarte exigent. Faptele au fost cu premeditare. L-au aşteptat la colţul casei şi l-au lovit cu o bară de fier în cap. L-au lovit până când corpul a rămas inert”, a menţionat procurorul de caz. Cei doi tineri sunt acuzaţi de omor calificat, faptă pedepsită cu închisoarea pe viaţă, pedeapsa putând fi însă mai blândă în cazul fiicei victimei, aceasta fiind minoră la momentul producerii crimei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here