Omorât de fosta concubină

199

crima balteniO singură lovitură de cuţit i-a fost fatală şi asta nu pentru că i-a fost aplicată „cu dragoste” de fosta iubită, ci pentru că femeia l-a lovit direct în inimă. Dragoste între ei nu mai era de multă vreme, dar, totuşi, marţi seara, bărbatului i s-au deschis larg porţile casei în care stătea fosta sa „Julieta”, asta deşi femeia era acasă cu un alt concubin.

Toată această îmbârligătură s-a petrecut la Bâlteni, nu departe de centrul comunei, pe o uliţă din spatele sălii de sport din localitate. Florica Berlea s-a iubit cu Velian Stan cu ani în urmă, atunci când l-a înjunghiat în piept şi pe fratele acestuia. Bărbatul nu a depus atunci plângere la Poliţie, preferând să o ierte pe cea care acum a împins lucrurile la extrem.

 

crima balteni 2Cadavrul lui Velian a fost „descoperit”, culmea, chiar de către fosta sa iubită, care, ieri dimineaţă pe la 1.30, striga la vecini pentru a-i anunţa că au la poartă un cetăţean foarte grav bolnav. De fapt, trupul neînsufleţit fusese târât zeci de metri de la casa în care fusese lovit cu cuţitul, vecinii ezitând iniţial să iasă la poartă la acea oră mică din noapte. Până la urmă cineva a chemat o ambulanţă, dar echipajul medical a constatat doar decesul, semnele vitale dispărând de mult timp. Poliţiştii care au venit la faţa locului şi-au dat seama că au de-a face cu o crimă, nu cu cineva căruia i s-a făcut rău pe marginea drumului. La scurt timp a fost găsită şi arma crimei, un cuţit pe care Florica îl lăsase în casa sa. Concubinul său era indicat drept autor al crimei, dar dovezile de la faţa locului au arătat că lucrurile nu stau deloc aşa.

crima balteni 4Ieri dimineaţă şi bărbatul şi femeia au fost încătuşaţi şi audiaţi ore în şir, cu pauzele de ţigară aferente, după cum s-a putut vedea la ferestrele Poliţiei din Bâlteni. Ambii suspecţi au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, unde au urmat alte ore de audieri, aici bărbatul, respectiv actualul concubin al femeii, a mărturisit totul, la final el fiind lăsat să meargă acasă. Florica s-a ales însă cu o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, astăzi urmând să fie dusă la instanţă pentru a fi emis mandat de arestare preventivă pe numele său. Femeia este acuzată de omor calificat, faptă pentru care riscă până la 25 de ani de închisoare, mai ales că este recidivistă. De menţionat ar fi că, în trecut, şi tatăl său şi-a ucis soţia. Femeia, spun localnicii, a fost atunci îngropată în grădina casei, iar cadavrul i-a fost găsit după o săptămână, bărbatul mergând apoi la puşcărie.

crima balteni compliceGelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here