Oltenii, de neoprit! Bergodi, agentul 700

671

Universitatea Craiova își menține invincibilitatea și parcursul perfect în Liga 1. Formația lui Cristiano Bergodi a trecut și de Dinamo București, într-un meci al cărui deznodământ a fost stabilit de penaltiul lui Alex Cicâldău (27). Lovitura de la 11 metri a fost contestată îndelung de vizitatori, dar arbitrul Horațiu Feșnic nu a fost înduplecat să-și schimbe decizia. Ante Puljic a căzut în careu cu tot cu Marius Constantin, iar lovitura a fost transformată, nu fără emoții, de către decarul Craiovei. Dinamo a avut un gol anulat corect în minutul 36, Nemec fiind surprins într-o poziție de offside. În partea a doua a jocului și-au făcut debutul Ivan Mamut și Mihai Căpățînă. Totuși, jocul vizitatorilor a fost unul șters, elevii lui Bergodi mulțumindu-se cu avantajul minim de pe tabelă. Nici ,,câinii” n-au strălucit în atac, iar atunci când au amenințat poarta adversă, Mirko Pigliacelli a fost la post. Succesul de pe Arena Națională a fost al șaptelea din tot atâtea meciuri. Universitatea este lider solitar în campionat.

Bergodi: A fost o victorie italienească
Deși nu a fost impresionat de performanța ,,leilor”, antrenorul Cristiano Bergodi s-a declarat mulțumit de prestația defensivă a echipei. Principalul ,,juveților” a declarat că astfel de succese ,,muncite” sunt necesare pentru a consolida poziția în clasament. Italianul speră acum ca Universitatea să-și mențină tonusul, iar noii jucători să se integreze cât mai bine.
„Se poate spune că a fost o victorie italienească. Vreau să-mi felicit băieţii, a fost o victorie muncită. Toţi jucătorii au alergat şi au muncit pentru fiecare minge. Dacă vrei să te lupţi pentru titlu, ai nevoie de astfel de meciuri. Caracterul echipei s-a văzut după accidentarea lui Marius Constantin. În a doua repriză am jucat mai retras. Încă nu au relaţii de joc cei noi. Căpăţînă i-a ajutat şi mă bucură acest lucru. Nu mă aşteptam la un debut aşa de bun, mai ales că am avut moralul scăzut după meciul cu CFR Cluj din sezonul trecut, când am pierdut titlul. Sunt echipe bune în lupta la titlu. Dinamo a părut o echipă bună, dar îi lipseşte omogenitatea. Nu le-am lăsat spaţii. Nu e ruşine când câştigi un meci după un penalty. Am meritat victoria”, a precizat tehnicianul doljenilor.Decarul Alexandru Cicâldău a admis că evoluția oaspeților a fost departe de a fi perfectă. Totuși, ,,Cic” a declarat că ambiția este tot mai mare în tabăra oltenilor. ,,Ne-am urmărit scopul de a lua cele 3 puncte, am reuşit să deschidem scorul şi după am încercat să ne apărăm punctele. Mă bucur că a intrat mingea în poartă, am bătut slab penalty-ul, dar e bine că am avut noroc. Ne lipsesc foarte mult Koljic şi Mihăilă, erau doi jucători foarte buni şi esenţiali pentru echipă, dar vedeţi că echipa… Reuşim de fiecare dată lucruri frumoase împreună. Eliminarea din Europa a fost o greşeală din care am învăţat foarte multe, iar pierderea campionatului în ultima etapă ne-a ambiţionat foarte mult,” a spus Cicâldău. Mihai Căpățînă a avut un debut fericit pentru echipa sa de suflet. Mijlocașul venit de la Voluntari consideră că toate formațiile din Liga 1 își doresc acum să o bată pe Craiova. „Mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm, a fost practic un derby, cred că a fost un debut fericit pentru că am reuşit să obţinem cele 3 puncte şi sper ca în continuare să mergem pe aceeaşi linie. Victoria este italienească, am câştigat cu 1-0, cred că cel mai important este că am câştigat, nu conta scorul şi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Acum este mult mai greu pentru că toate echipele îşi iau măsuri speciale pentru că suntem acolo sus. De când am debutat în Liga 1 îmi doresc să ajung la Universitatea, este echipa mea de suflet şi a fost o alegere uşoară pentru mine”, a declarat Căpăţînă. Partida cu ilfovenii, din runda cu numărul 8, se joacă vineri, de la ora 21.00.

Dinamo București – Universitatea Craiova: 0-1 (0-1)
Dinamo: Rene – Sorescu – Puljic, Grigore, A. Radu – Gol, Al. Garcia – Mihaiu (41, Mihaiu), B. Valle, Camara (66, Gonzalez) – Nemec. Antrenor: Cosmin Contra.
U Craiova: Pigliacelli – Olteanu (4, Acka), Bălaşa, M. Constantin (35, Vătăjelu), Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Bărbuţ (59, Căpățână), Ivan (59, Mamut), Baiaram. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Caronașe galbene: Mihaiu, Radu, Gol / Cicâldău, Bălașa, Bărbuț
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here