Olimpicii profesorului Ruşeţ

857

index.2Între 17 şi 19 aprilie, la Iaşi, cei şase copii olimpici de la Colegiul Tehnic din Motru au dat cel mai important test din viaţa lor, la Concursul naţional de matematică aplicată „Adolf Haimovici” organizat de Liceul Gheorghe Asachi, Universitatea Tehnică cu acelaşi nume şi Facultatea de construcţii de maşini şi management industrial sub patronatul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

 

 

 

Elevii pregătiţi de profesorul Nicolae Ruşeţ: Mihai Bogdan Tudoroniu din clasa a IX-a A şi Ana Maria Tătaru din clasa a XI-a A au bifat câte o menţiune, intrând în elita matematicienilor de vârsta lor din toată ţara. Emoţionat ca un copil pentru rezultatul elevilor pregătiţi de el, Nicolae Ruşeţ ne-a mărturisit: „Nu am putut să îi însoţesc, deoarece am avut alte probleme la şcoală (Nicolae Ruşeţ este director adjunct al CT Motru) dar mă bucur că s-au descurcat. Îi mulţumesc profesorului Gabriel Bălan de la Şcoala Generală nr. 2 din Motru, care a însoţit delegaţia elevilor noştri la acest prestigios concurs, unde sperăm ca în anii care vin să ne îmbunătăţim performanţele.”

Concursul a fost deschis de academicianul Radu Miron şi a beneficiat de o participare numeroasă, întrucât a ajuns la a 15-a ediţie, iar rezultatele de la olimpiada de matematică pentru şcolile tehnice au fost cu fiecare ediţie mai bune pentru acest gen de şcoli din România. Ce nu a spus profesorul Ruşeţ şi am aflat noi, este că fiecare elev a primit pentru deplasare doar 80 de lei din partea şcolii. Pentru un drum atât de lung, directorul Carierei Lupoaia, Sorin Iovan, a găsit resurse să poată asigura un microbuz, iar restul l-au făcut profesorii şi elevii – primii sub impactul plafonării salariilor de către un guvern care nu le vede importanţa, iar elevii aflaţi sub stigmatul unei pregătiri contestate de la cel mai înalt nivel politic. Cu toate acestea, cu toate greutăţile, copiii Motrului şi profesorii din acest oraş demonstrează că pot face lucruri de calitate, pot să înveţe foarte bine şi să îşi dovedească capacităţile intelectuale oriunde în România, şi nu numai. Este un motiv de mândrie pentru fiecare dintre noi, chiar şi pentru semnatarul acestor rânduri, care a avut şansa să remarce de-a lungul timpului excelenta şcoală de matematică din Motru.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here