Olimpicii gorjeni s-au întors de la Bruxelles

149

La invitaţia europarlamentarului PDL Marian Jean Marinescu, 28 de olimpici ai unor licee din Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi au fost în vizită la Bruxelles, în perioada 17-20 septembrie.

Din județul Gorj, olimpicii premianți, care urmează cursurile Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” din Tg-Jiu, au participat la un seminar cu tema “Viitorul tinerilor în Uniunea Europeană: educaţie şi oportunităţi pe piaţa muncii”, au avut prilejul să schimbe opinii cu deputați din Parlamentul European și să cunoască îndeaproape funcţionarea Parlamentului European. Olimpicii s-au întâlnit cu Doris Pack, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Parlamentul European şi cu eurodeputaţii raportori implicaţi direct în elaborarea reglementărilor privind programele europene pentru educaţie: Erasmus Mundus, Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii, Leonardo da Vinci, Jean Monnet, Tempus etc.
De asemenea, tinerii și însoțitorii lor au vizitat orașul Brugge.
Această vizită la Parlamentul European se înscrie într-un program mai amplu dedicat tinerilor din cele cinci judeţe ale Olteniei, organizat de către europarlamentarul Marian Jean Marinescu începând încă din anul 2007. Graţie acestui program, în cei şase ani care au trecut de atunci, sute de tineri din Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi au avut astfel posibilitatea să vadă modul de lucru în principalele instituţii europene.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here