Olimpiada de chimie şi-a desemnat câştigătorii

317

Zeci de elevi gorjeni pasionaţi de chimie au participat sâmbăta trecută la faza judeţeană a olimpiadei de profil. În urma rezultatelor obţinute, 11 dintre aceştia s-au calificat în lotul lărgit pentru etapa naţională a Olimpiadei de Chimie.

Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu a găzduit sâmbătă, 22 februarie, faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie, la care au participat 62 de elevi din clasele VIII-XII, de la mai multe unităţi de învăţământ din Gorj. Potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, s-au obţinut patru premii I, patru premii II, şase premii III şi zece menţiuni. Astfel, la clasa a VIII-a premiul I a revenit elevului Ciurea Marius, de la Şcoala Gimnazială „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu, premiul II i-a fost acordat elevei Liao Jennifer, de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, iar premiul III a fost obţinut de elevii Rău Adelin-Petrişor, de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” Târgu-Jiu, şi Rădoi Adela, de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu. La clasa a IX-a, toate cele trei premii acordate au fost obţinute de elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”: Jucan Adelina (premiul I), Tecşa Vladimir (premiul II) şi Popescu Octavian (premiul III). La clasa a X-a, premiul I a fost revendicat de eleva Ioana Işfan, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, premiul II i-a fost acordat elevei Mergea Lorena Elena, de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, iar premiul III a revenit elevilor Lugoj Codruţa, de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu, şi Vede Andrei, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Şi la clasa a XI-a, premiul I a fost acordat tot unui elev de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” – Dumitru Călugăru. Celelalte două premii au revenit unor eleve de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu: Dumbravă Georgiana (premiul II) şi Udrescu Diana Miruna (premiul III). Doar doi elevi de clasa a XII-a au participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie; niciunul dintre ei nu a reuşit însă să obţină un punctaj suficient de mare.

Componenţa lotului lărgit pentru etapa naţională
În urma rezultatelor obţinute la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie, au fost selectaţi în lotul lărgit pentru etapa naţională următorii elevi: Ciurea Marius, Jucan Adelina, Işfan Ioana, Călugăru Dumitru, Tecşa Vladimir, Popescu Octavian, Mergea Lorena Elena, Lugoj Codruţa, Vede Andrei, Dumbravă Georgiana şi Udrescu Diana Miruna. Etapa naţională a Olimpiadei de Chimie se va desfăşura în perioada 7 – 13 aprilie, la Iaşi.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here