Olguța Berbec lansează albumul “Iubește inimă și iartă”, la Sala Radio

478

Primul concert din anul 2016 prezentat duminică, 31 ianuarie, ora 17.00, de Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș, este dedicat OLGUȚEI BERBEC, cunoscută și apreciată solistă de muzică populară din zona Olteniei de Nord — Mehedinți, care va lansa cu acest prilej un nou album.

Sub titlul “Iubește inimă și iartă”, iubitorii muzicii populare o vor putea aplauda la Sala Radio pe Olguța Berbec, alături de Orchestra de Muzică Populară Radio și de soliștii: Petrică Mâțu Stoian, Cristian Pomohaci, Ion Ghițulescu, Steliana Sima, Ion Paladi, Andreea Voica, Emilia Drăgătoiu Nanu, Claudia Torop, Cornelia și Lupu Rednic, Roberta Crintea, Ovidiu Homorodean, Nicușor Iordan, Angelica Flutur, Diana Călinescu și Remus Novac. Evenimentul este prezentat de Marius Ciprian-Pop. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.

Evoluția artistică a Olguței Berbec
Olguța Berbec a participat la festivaluri de profil, turnee și spectacole alături de interpreți consacrați, cu acompaniamentul unor orchestre de renume. Din 2007, a devenit solistă a ansamblului artistic profesionist “Doina Gorjului” din Târgu-Jiu și în același an a realizat primul său album muzical — “Floare pe munte crescui”—cu acompaniamentul orchestrei ansamblului și în aranjamentul orchestral al dirijorului Marcel Parnica. În 2008 a făcut imprimări radio cu același album, cu acompaniamentul Orchestrei de Muzică Populară Radio și în aranjamentul orchestral al dirijorului Adrian Grigoraș.
Printre cele mai importante momente în cariera sa artistică se numără: primii pași în muzică populară în cadrul grupului folcloric “Liliacul” din Baia de Aramă, sub îndrumarea Elenei Mimiș — Trancă (2000), absolvirea secției de canto muzică populară a Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, unde profesoară i-a fost Emilia Drăgotoiu-Nanu, întâlnirea din anul 2005 cu marea doamnă a cântecului popular mehedințean, Maria Răchiteanu — Voicescu. Olguța Berbec a fost membră a ansamblului folcloric “Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu între anii 2005 și 2007.
Pentru alte informații legate de Orchestrele și Corurile Radio vă rugăm să consultați site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here