Old Boys: Peppy Dolce Vita a avut oaspeți de seamă

746

Complexul Dolce Vita din Târgu-Jiu a fost gazda unui duel pe cinste la sfârșitul săptămânii trecute. Campioana națională la Old Boys, Peppy Dolce Vita, s-a duelat cu o selecționată a foștilor jucători din Divizia A. Meciul a avut loc la inițiativa lui Lucian Mălăele, fost pandur stabilit în Constanța, și a lui Daniel Buleac, inițiatorul mișcării de minifotbal din județ. Cei doi l-au convins pe Stelian Carabaș, cel care a înființat România Old Boys, să-și aducă echipa la Târgu-Jiu pentru un amical. Zis și făcut, pentru că fostul jucător de la Steaua și FC Național a convins nume mari să îmbrace tricourile albastre. Este vorba despre jucători precum Bănel Nicoliță, Rică Neaga, Ciprian Mozacu, Daniel Chiriță, Darius Miclea sau Adrian Pitu. Timp de trei reprize s-au duelat cele două formații, iar, în ciuda caracterului amical, meciul s-a jucat la intensitate maximă. În final, gorjenii au trebuit să se recunoască învinși. Scorul final a fost 8-6 pentru vizitatori, motiv pentru fostul internațional Bănel Nicoliță să-i tachineze pe campionii en-titre de la Târgu-Jiu. ,,Echipa din Târgu-Jiu este o echipă foarte bună, cu jucători buni şi oameni deosebiţi, care ne-au primit foarte bine aici, dar la final, au câştigat cei mai buni”, a spus, zâmbind, jucătorul care s-a consacrat la Steaua. Bănel s-a simțit foarte bine în orașul lui Brâncuși și a declarat că el și coechipierii au fost tratați foarte bine în Complexul Dolce Vita. Deocamdată, foștii jucători din Liga 1 nu s-au gândit ,,să-i supere” pe campionii de la old boys și în competițiile oficiale. ,,Venim cu cea mai mare plăcere, chiar dacă drumul a fost foarte lung. Ne bucurăm de această mişcare frumoasă şi că ne mai vedem şi noi, pentru că fiecare lucrează, antrenează, are câte un job. La sfârşitul anului, ne bucurăm de aceste momente frumoase pe care le petrecem împreună. Nu ne gândim să jucăm în competiţii, momentan, mergem doar unde suntem inivitaţi şi o facem cu plăcere. Nu este uşor să stai în casă, să te pregăteşti singur, dar trebuie să respectăm aceste măsuri pentru a ieşi cât mai repede din pandemie”, a spus Nicoliță. Președintele ACS Minifotbal Gorj, Cosmin Iosu, a apreciat fotbalul de calitate și oaspeții de seamă de la Complexul Dolce Vita. ,,Ne bucurăm că am avut o prezenţă inedită la Târgu-Jiu. A fost un meci la iniţiativa domnilor Daniel Buleac şi Lucian Mălăele, fost pandur, iubitor de minifotbal. Având în vedere că este la Constanţa, a luat legătura cu aceşti jucători şi au răspuns invitaţiei noastre pentru un joc demonstrativ cu echipa de Old Boys care a câştigat campionatul oficial”.

Mălăele: Avem de apărat un titlu
Inițiatorul acestui demers, Lucian Mălăele s-a bucurat că a putut aduce la Târgu-Jiu nume mari ale fotbalului românesc. Mai în glumă, mai în serios, singurul regret al mijlocașului gorjean a fost că echipa sa a pierdut, dar nu fără luptă. De altfel, Mălăele speră ca Peppy Dolce Vita să-și poată apăra, cât mai curând, titlul de campioană a țării la categoria old-boys. ,,M-am gândit că ar fi frumos să facem un meci între această echipă şi echipa noastră a Gorjului, cu care am reuşit, acum un an, să ieşim campioni naţionali. Eu zic că într-un final a ieşit foarte bine. Am ţinut şi la scor, a fost echilibrat, dar până la urmă a fost un joc prietenesc, cu o atmosferă frumoasă. Am adus nişte fotbalişti cunoscuţi în Gorj şi mă bucur foarte mult pentru treaba asta. Avem de apărat un titlu, tocmai de aceea încercăm să facem şi aceste meciuri, să ne păstrăm omogenitatea şi să rămânem în ritm ca să putem şi la următorul campionat naţional să facem o figură frumoasă sau, de ce nu, să câştigăm din nou. Ar fi foarte bine pentre noi şi pentru Gorj să ne menţinem titlul. O să încercăm pe cât posibil să mai facem astfel de meciuri, să ne mai întâlnim şi să continuăm cu această echipă”, a precizat Mălăele.
Din păcate, spectatorii nu au putut asista la partida de vineri seară, accesul fanilor fiind restricționat din cauza pandemiei Covid-19. Meciul s-a disputat păstrând normele de siguranță impuse de Ministerul Sănătății. Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu a fost prima echipă din istoria de 12 ani a minifotbalului gorjean calificată la o competiție de rang european. A ajuns până în faza sferturilor de finală a EMF Masters Champions League, competiție rezervată jucătorilor trecuți de vârsta de 40 de ani, organizată la Rimini în Italia.
Trupa gorjeană a putut participa la Liga Campionilor pentru old boys după ce a câștigat Campionatul Național de la Severin din luna iulie a anului 2019.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here