Ofiţerul Păsărelu, băgat în arest de procurorii doljeni

150

PasareluFostul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Gorj, Mirel Păsărelu a fost reţinut, ieri, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

Iniţial, procurorii dispuseseră ca cercetarea ofiţerului DGA să fie făcută în stare de libertate, însă pe parcursul anchetei, procurorii au ajuns la concluzia că Păsărelu a minţit când a spus că nu a ştiut că a omorât un om. Procurorii vor solicita astăzi mandat de arestare pe numele anchetatorului.

După ce procurorii Curţii de Apel din Craiova au dispus sâmbătă seara ca ofiţerul DGA, Mirel Păsărelu să fie cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, în stare de libertate, ieri, după reaudierea fostului şef al DGA Gorj, anchetatorii craioveni s-au răzgândit. Luni, la ora 9 dimineaţa, Păsărelu a fost audiat din nou de procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova şi, în final, au decis ca ofiţerul anticorupţie să primească ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. Anchetatorii au ajuns la concluzia că fostul şef al DGA Gorj nu a fost sincer în declaraţiile date, iar aceştia au decis ca mâine dimineaţă să ceară şi mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, având în vedere pericolul social al faptelor pe care le-a comis. Reamintim, Mirel Păsărelu a omorât un om cu maşina, vineri seara în comuna Padeş şi a fugit de la locul accidentului. După ce a aflat că poliţiştii sunt pe urmele lui, iar presa a aflat deja despre cine este vorba, ofiţerul DGA s-a predat poliţiei.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here