Ofiţerul Păsărelu a recidivat, acum a vrut să-şi muşamalizeze şi fapta

360

DSCF9254Fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie din Gorj, Mirel Păsărelu, în prezent ofiţer DGA este cercetat pentru ucidere din culpă cu fugă de la locul accidentului, după ce, în comuna Padeş din judeţul Gorj a omorât un bărbat care mergea regulamentar pe marginea drumului. Ofiţerul a fugit de la locul accidentului, sperând că poate muşamaliza apoi cazul.

După ce a aflat de la colegii lui poliţişti că presa ştie că el a produs accidentul, ofiţerul DGA s-a predat, însă după 24 de ore de la producerea accidentului. În apărarea sa, poliţistul precizând că nu ar fi ştiut că a lovit un om şi că acesta ar fi decedat. În prezent, Mirel Păsărelu este anchetat de Parchetul Curţii de Apel din Craiova în stare de libertate.

1Accidentul s-a produs pe drumul naţional 67 D în dreptul localităţii Padeş din deţul Gorj, este drumul care face legătura cu judeţul Mehedinţi. În momentul producerii accidentului nimeni nu se afla pe stradă să vadă ce s-a întâmplat, bărbatul care a murit pe loc a fost găsit întins pe carosabil de un localnic. Victima, Vasile Predescu era din comuna Padeş , sat Apa Neagră, avea 45 de ani şi se întorcea de la serviciu. Mai avea puţin şi ajungea acasă însă a fost făcut praf de maşina poliţistului. Impactul a fost atât de violent încât pe stradă se puteau observa bucăţi din creier. Speriat, localnicul a sunat la 112, iar la faţa locului a venit poliţia şi un echipaj de ambulanţă. Medicii au constatat decesul lui Vasile Predescu iar poliţiştii, faptul că şoferul vinovat este de negăsit.

Filtre pentru căutarea fugarului!

Imediat ce s-a aflat că şoferul care l-a omorât pe bărbat a fugit de la locul accidentului, poliţiştii au constituit filtre, dar în zadar. Autorul, ofiţerul DGA s-a predat Poliţiei din Motru abia după ce a aflat din presă că este căutat. Mirel Păsărelu a venit cu explicaţia că nu şi-a dat seama că a trecut peste un om, deşi victima a fost aruncată la 30 de metri pe carosabil, în urma impactului. Ofiţerul DGA a fost prezentat Parchetului Curţii de Apel Craiova pentru audieri. El este cercetat pentru ucidere din culpă în stare de libertate. Le-a mai spus procurorilor că în momentul producerii accidentului nu l-a observat pe bărbatul pe care l-a accidentat din cauza ploii şi a întunericului. A adăugat apoi că victima ar fi fost căzută în stradă. Deci a văzut-o! Procurorii craioveni susţin că acesta nu ar fi fost singurul accident produs de ofiţerul DGA. În 2005 ar mai fi avut loc un astfel de eveniment rutier, când poliţistul ar fi dat cu maşina este un motociclist. Părţile s-au înţeles imediat, iar evenimentul rutier nu a mai fost relatat de presă.

Legături cu interlopii!

De numele lui Mirel Păsărelu se leagă şi un scandal cu interlopi. Presa a descoperit că acesta şi fostul şef adjunct de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, Ion Frăţilescu apăreau în câteva stenograme ale serviciilor, consiliindu-l pe Petre Stăncioi, un interlop care a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru că ar fi incendiat maşinile altor poliţişti care îl anchetau. Pentru că scandalul a ieşit în presă, Mirel Păsărelu a fost demis de la conducerea DGA Gorj, dar a rămas în cadrul instituţiei ca ofiţer. Pentru acele fapte, cei doi poliţişti au fost doar administrativ sancţionaţi, în sensul că cei din conducerea IJP Gorj din acel moment, i-a mutat disciplinar pe Păsărelu şi Frăţilescu de la Poliţia Economică, acolo unde lucrau, la alte posturi de poliţie din judeţ. După ce PD-L a venit la Guvernare, i-a reactivat pe cei doi, pe Păsărelu punându-l şef la DGA, iar pe Frăţilescu, şef la IJP Gorj. Ambii au fost demişi, în urma scandalului apărut în presă, dar lucrează în continuare în instituţiile de anchetă ale statului.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here