Ofiţerul care a bătut criza şi salariul anual: Poliţistul Flaimoc din Cărbuneşti a pus din nimic 30.500 de lei la ciorap

1181

deschidereUn ofiţer de poliţie din Târgu-Cărbuneşti ar putea lua marele premiul dacă Ministerul Administraţiei şi Internelor(MAI) ar face un concurs printre salariaţii instituţiei privind economisirea banilor în plină criză şi tăieri salariale. Asta deoarece, tânărul poliţist din Gorj a reuşit să câştige într-un an de muncă în rândul Poliţiei Târgu-Cărbuneşti, puţin peste 16.000 de lei, dar, într-un mod miraculos, a pus la bancă aproape dublul chenzinei obţinute în acel an calendaristic. Asta, în situaţia în care omul legii nu deţine o casă, fiind chiriaş într-un bloc ANL, nu are o maşină sau ceva pe numele său, nu a primit vreo moştenire şi nici nu a câştigat la loto.

police 1_Page_1Nicolae Marian Flaimoc, ofiţer de poliţie în Târgu-Cărbuneşti, a reuşit imposibilul într-un an de criză financiară acută. Spunem asta deoarece police 1_Page_2în 2011, poliţistul care a câştigat într-un an de muncă 16.906 de lei, a reuşit să îşi police 1_Page_3pună la bancă, în acelaşi an, 30.470 de lei. police 1_Page_4Depozitul în lei l-a înregistrat la Bancpost, după cum singur scrie în propria sa declaraţie de avere. Interesant este însă că poliţistul nu are casă, maşină, firmă sau un alt job, cel puţin declarat, din care să reuşească să facă police 1_Page_5economii. Nici măcar nu s-a căsătorit ca să obţină banii din nuntă. Acesta nu şi-a declarat nici moşteniri, câştiguri sau împrumuturi care ar fi putut să explice suma. police 2_Page_1Există însă o posibilitate, asta ca să nu ne gândim la police 2_Page_2bani negri, poliţistul, cu siguranţă, a economisit banii cu pricina, deşi era police 2_Page_3obligat să achite lunar chiria în blocul ANL, gazele, curentul, cablul TV şi telefonul. Poliţistul a economisi însă, ca urmare a depozitului în cauză, salariul pe ultimii doi ani, declaraţiile sale de avere din 2008 şi până în prezent fiind la fel de goale, în privinţa proprietăţilor, maşinilor, banilor sau moştenirilor primite.

Colegii săi, cocoşaţi de datorii

police 2_Page_4Dacă Flaimoc a pus ban pe ban, reuşind să depoziteze tot ce a câştigat în doi ani şi ceva de muncă, colegii de serviciu ai ofiţerului, atât de la Târgu-Cărbuneşti cât şi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IPJ) Gorj, nu au reuşit aceeaşi police 2_Page_5performanţă. Poliţiştii, în proporţie de peste 90%, au debite mari la bănci, credite peste credite, iar salariile abia le acoperă datoriile. Aşteptăm să ne împărtăşească ofiţerul Flaimoc şi nouă ca şi colegilor săi reţeta magică a economisirii acestor bani, care dau apă la moară guvernanţilor să mai reducă, în atare condiţii, din salariile bugetarilor poliţişti.

Liderul de sindicat: “Este o greşeală”

Până să aflăm însă răspunsul lui Flaimoc am cerut părerea unui lider de sindicat care cunoaşte ce venituri şi cu ce probleme se confruntă poliţiştii din Gorj. După ce i s-a explicat cazul “Flaimoc”, Ion Buculea, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Filiala Gorj, s-a declarat uşor amuzat de situaţie. În final Buculea a declarat convins că ofiţerul Flaimoc a greşit, în opinia sa, când şi-a completat declaraţia de avere. “Sigur a greşit când a completat declaraţia de avere. Nu cred că avea cum să economisească aceşti bani, deoarece locuieşte în chirie într-un bloc ANL din Târgu-Cărbuneşti. Poate a primit nişte bani şi nu a declarat de unde. Este tânăr nu cred ca a făcut vreo ilegalitate”, a declarat Buculea, care îl are pe Flaimoc în sindicatul său, spunând că îl cunoaşte bine. Ofiţerul Flaimoc este, cu greşeală sau nu, până în prezent, singurul poliţist din Gorj care a reuşit performanţa economisirii întregului salariu pe doi ani de zile.

Anamaria Stoica

Dacă vreţi să vedeţi declaraţiile de avere ale poliţistului Flaimoc daţi click pe poze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here